2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Politikai ügyet próbál csinálni az ellenzék a járványból

Itthon továbbra is politikai ügyet próbál csinálni az ellenzék a koronavírus járványból. A szocialista Korózs Lajos szerint le kellett volna állíttatni a szennyvíziszap behozatalát, a DK-s Vágó István pedig azzal vádolja a kormányt, hogy szándékosan veszélyezteti a nyugdíjasokat. A DK elnöke Gyurcsány Ferenc is a kormányt kritizálta. Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára úgy reagált a vádakra, hogy az ellenzék ócska politikai célokra használja fel a vírust, a kormány ezzel szemben meg akarja védeni a magyar embereket.

  • Politikai ügyet próbál csinálni az ellenzék a járványból

„A Jóisten a megmondhatója, hogy ki mikor menny szennyvíziszapot hozott be mióta a WHO kihirdette világjárványt”

- fogalmazott Korózs Lajos.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán az MSZP egyik kampánytémájával állt elő, ez pedig nem más mint a szennyvíziszap. Korózs Lajos szerint a kormányt veszélyezteti az emberek egészségét.

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Vágó István még ennél is messzebb ment. Facebook bejegyzésében azzal vádolta a kormányt, hogy a vírusteszteken spórol, és arra utalt, hogy a kormánynak ezzel az a célja, hogy kevesebb nyugdíjas legyen Magyarországon.

A kormány nem tud megbirkózni a problémával - ezt pedig a DK elnöke mondta a Facebook-on. A párt a koronavírus hazai megjelenésére hivatkozva mondta le országjárását. Gyurcsány Ferenc így online fogadóórán kritizálta a kormányt.

"Az elmúlt két hétben a magyar kormány teljesítménye nem volt megnyugtató. Láthatóan nem tudnak megbirkózni a problémával. Több gond is van ezzel: részint kormányozni is kellene, és többek között kormányozni kellett volna az egészségügyben. Nem tették! És most, amikor itt állunk a baj közepén, akkor kiderül, hogy nem tudnak kezelni egy ilyen helyzetet"

- mondta a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc.

Az eszem megáll... - így reagált Gyurcsány Ferenc megnyilvánulására a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár. Menczer Tamás facebook posztjában kifejtette, hogy Gyurcsányékra egy hétvégi bevásárlást sem bízna, nemhogy a koronavírus elleni védekezést. Kiemelte, hogy az ellenzék ócska politikai célokra használja a vírust, a kormány ezzel szemben meg akarja védeni a magyar embereket.

 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Katarba invitálta volna az EP elnökét Eva Kaili

Katarba invitálta volna az EP elnökét Eva Kaili

Csaknem egy évvel az eset napvilágra kerülése után újabb és újabb részletek derülnek ki a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban. Az egyik fő gyanúsított, a volt EP-alelnök Eva Kaili például a katari futball-világbajnokságra invitálta Roberta Metsola EP-elnököt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!