2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Politico: a szankciók elhibázottak

A Politico hasábjain elemzi az orosz–ukrán háborút Andreas Umland, a Svéd Nemzetközi Ügyek Intézete Stockholmi Kelet-európai Tanulmányok Központjának elemzője, aki szerint a Nyugat nem elég határozott Oroszországgal és az orosz háborús bűnökkel szemben, ami a büntetőintézkedések hatástalanságában mutatkozik meg igazán.

  • Politico: a szankciók elhibázottak

Igaz, ezeknek a szankcióknak a hatóköre példátlan volt, és az orosz gazdaságra is kihatással van. A háború menetét azonban alig változtatták meg. 2022-ben, a legtöbb nyugati szankció bevezetésének évében pedig Oroszország a története során először megelőzte Németországot a vásárlóerő-paritáson (PPP) számított bruttó hazai termékben (GDP) – idézi cikkében a Magyar Nemzet Andreas Umlandt.

Ami még rosszabb, sok nyugati vállalat folytatta a vásárlást Oroszországból, és különféle közvetítőkön keresztül exportált Oroszországba.

A tekintélyüket vesztett nemzetközi szervezetek dilemmájára is felhívja a figyelmet a szerző. Ahogy fogalmaz, Oroszországot kizárták a G8-akból, amelyek ismét G7-ekké váltak. Ennek ellenére továbbra is tagja maradt az ENSZ-nek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek, a G20-nak, a BRICS-nek is. 

Sőt még mindig az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, ahol vétójoggal rendelkezik. 

A szerző végkövetkeztetése, hogy nem lesz megfelelő győzelem, ha Ukrajna visszakapja területi integritását, mivel sem Ukrajna, sem a nemzetközi jog és az igazságszolgáltatás érdekei nem szolgálnának teljes mértékben, ha Oroszország sérelmeit érintetlenül, bűneit pedig büntetlenül hagynák.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!