2024. 10. 27. Vasárnap Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Külföld

Politico: A brüsszeli elit Magyar Péterrel szövetkezve fogja támadni Magyarországot a 2026-os választásig

A balliberális lap szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és az Európai Néppártot vezető Manfred Weber lehetnek a Tisza Párt elnökének a fő harcostársai.

  • Politico: A brüsszeli elit Magyar Péterrel szövetkezve fogja támadni Magyarországot a 2026-os választásig

Magyar Péter a brüsszeli vezetőkkel szövetkezve fogja támadni Magyarországot az elkövetkező időszakban – kendőzetlenül ír erről a nemzetközi balliberális sajtó, amely láthatóan teljes mellszélességgel beállt a Tisza Párt elnöke mellé. A Politico a minap például a Magyar elé kitűzött feladatok között említette, hogy a 2026-os választásig el „kell” térítenie Magyarországot az „EU-ellenes” pályájáról, s ehhez dióhéjban egy stratégiát is felvázolt.

A lap szerint ugyanis Magyar „frissen megválasztott európai parlamenti képviselőként Brüsszelből vezényli majd a „támadást” és azt reméli, hogy ehhez maga mögött tudja az Európai Néppárt (EPP) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke támogatását is. A lapnak nyilatkozó Tisza-vezér arról is beszélt: a nemrégiben megtartott uniós csúcson láthatóvá vált, hogy Von der Leyen és a néppárt több más meghatározó figurája miként tudják növelni a győzelmi esélyeit a következő választáson, amihez egyebek mellett abban is segítséget vár ez említettektől, hogy megváltoztassa a magyarokban kialakult negatív képet az uniós bürokráciáról.

Az ugyancsak a liberális fősodorhoz tartozó Financial Times szintén arról ír, hogy olyan meghatározó brüsszeli vezetők állnak Magyar Péter mögött, mint az Európai Bizottság elnöke, vagy a Manfred Weber, aki az Európai Néppártot irányítja, amelynek a Tisza is a tagja. 

Mindez persze nem meglepő annak fényében, hogy az elmúlt időszakban Magyar rendszeresen parolázott a közismerten magyargyűlölő Weberrel, valamint Von der Leyennel, akivel a Tisza Párt elnöke állítólag négyszemközti megbeszélést fog folytatni a bizottsági elnök november 7-i budapesti látogatásakor. Manfred Weber pedig még Magyar Péter telefonlopási ügyében is kiállt utóbbi mellett, azt hangoztatva, hogy a magyar kormány „átpolitizálja” a botrányt. Legkorábban egyébként jövő tavasszal dönthet az Európai Parlament plenáris ülése a Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó legfőbb ügyészi indítványról.

Nem véletlen, hogy a Magyar Péter lett a brüsszeli elit üdvöskéje, hiszen a Tisza-vezér számos alkalommal beszélt arról, hogy az EU progresszív vezetésének az elképzeléseit hagyná érvényesülni az ország érdekeivel szemben. Így például néhány héttel ezelőtt Magyar Brüsszel forgatókönyve alapján követelte az uniós agrártámogatási rendszer lebontását, ami azonban csődbe vinné a hazai gazdákat. Emellett azt is hangoztatta, hogy semmilyen problémát nem lát abban, hogy az Európai Ügyészséghez csatlakozva hazánk feladná a nemzeti szuverenitásának egy részét.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mutatjuk, mit mondott a jogi szakértő a Lakatos Márk ügyről

Mutatjuk, mit mondott a jogi szakértő a Lakatos Márk ügyről

A Magyar Nemzet megkérdezett egy jogi szakértőt, milyen bűncselekmények gyanúját veti föl annak az egykori árvaházi fiúnak a megrázó beszámolója, akit állítása szerint 15 éves korában megrontott a hírhedt balliberális divattervező-celeb, Lakatos Márk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrökre támadt egy illegális bevándorló Veronában + videó

Rendőrökre támadt egy illegális bevándorló Veronában + videó

Egyre komolyabb feszültséget szül az olasz társadalomban a migránsok által elkövetett bűncselekmények felelősségre vonásának kérdése. Több ezer bevándorló vonult utcára, amiért egy késeléses támadó életét kioltották a rendőrök. Rasszizmussal vádolják az olaszokat, igazságot követelnek honfitársuknak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!