2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Pedofilhálózatra csaptak le a rendőrök

Pedofilhálózatra csaptak le a német rendőrök Szász-Anhalt tartományban. A tizenegy gyanúsított egy ötéves kislányt molesztált. A hatóságok nem tartják kizártnak, hogy az elkövetők egy nagyobb hálózathoz tartoznak.

Egy hét alatt számolt fel egy pedofilhálózatot a szász-anhalti rendőrség. A hatóságokat egy bejelentés vezette nyomra. „Április 25-én egy »lány szerető« nevet viselő internetes chatszobára figyeltünk fel, amely pedofilok virtuális találkozóhelye, azt tervezték, hogy Salzlandkreis környékén találkozót tartanak, az úgynevezett Alice-napon. Egy szemtanú jelentette nekünk ezt, értékeltük, és ez vezetett a nyomozás megindításához. A szemtanú által leírt körülmények arra utaltak, hogy bűncselekményt követhetnek el” – mondta a szász-anhalti tartományi belügyminiszter.

A nyomozás vezetője szerint a csoport tagjai jól ismerték egymást, a kör szokásos éves találkozójára gyűltek össze, amikor elkapták őket. „Mindenki személyes meghívót kapott. Az volt a találkozó célja, hogy együtt töltsék el az időt, új gyerekekkel kerüljenek kapcsolatba. A szervező ötéves unokahúgát is molesztálták. Magukkal vitték, hogy játszótereken más gyerekekkel kerüljenek kapcsolatba” – mondta a nyomozás vezetője.


A kislányt a gyermekvédelmisek hallgatták ki, azóta már visszaadták édesapjának.

A rendőrségi rajtaütés során tíz férfit és egy egy nőt vettek őrizetbe, a 22 és 60 év közötti gyanúsítottak lakásán számítógépeket és adattárolókat foglaltak le. A német hatóságok attól tartanak, hogy a feltételezett elkövetők egy nagyobb pedofilhálózat belső köréhez tartozhatnak, ezért további razziákat is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!