2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Külföld

Paprikasörrel várja a magyar üzletember az amerikaiakat

Jellemzően magyar ízek, minták és történetek ihletik meg a New Jersey-ben és Ohióban dolgozó amerikai magyar kisvállalkozókat. Üzleti modelljük hasonló: alapos tervezés, igényes kivitelezés, gyakori jelenlét a magyar rendezvényeken és aktív, személyes vevőkapcsolat szükséges a sikerhez.

  • Paprikasörrel várja a magyar üzletember az amerikaiakat

A New Jersey állambeli Wayne-ben található a hét vezérről elnevezett Seven Tribesmen sörfőzde. Tulajdonosa, a New Yorkban született és felnőtt Varga László 2016-ban látogatott el családjával a philadelphiai Magyar Tanyára, ahol megkóstolta a gyermekkori barátja által készített Kombucha nevű erjesztett teát, és az annyira megtetszett neki, hogy maga is elkezdett kísérletezni az itallal. Hamarosan áttért a sörre, mert rájött: kis mennyiség készítéséhez hasonló eszközök kellenek. Így született meg üzlete.

– A paprikasör volt az egyik első saját ötletem. Egy amerikai borostyán söralapot vegyítek édespaprikával, de van csípős verzió is. Egyéni ízlés kérdése, kinek melyik tetszik – meséli büszkén Varga László. Annak idején összesen 75 receptet főzött le otthon, majd beleásta magát az elméleti kérdésekbe és elkezdte járni a sörfőzdéket.

Családjával New Jersey-be költözve 2018-ban megvett és cserkész barátaival átépített egy korábban bútorkészítő üzemként működő épületet. Hosszú előkészület után 2020 márciusában négyféle sörrel állt készen a nyitásra, de a Covid-járvány miatt az államban is leállították a vendéglátóipart. Állandó újratervezéssel, felesége családja és a cserkészek segítségével sikerült átvészelni a nehéz időszakot, így 2021 tavaszára már tizenkétféle söre lett.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!