2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Sajdik 11:00

Külföld

Pánik Brüsszelben

Még az EP-választások előtt át akarják nyomni a migránspaktumot Brüsszelben, ezért már szerdán szavazni fog az Európai Parlament az EU új migrációs és menedékügyi paktumjáról, további más törvényekkel együtt, amelyek az EU menedékjogát reformálnák meg.

  • Pánik Brüsszelben

Az Európai Unióban kétségbeesetten próbálnak választ találni arra, mi lenne a megfelelő módszer a migrációs probléma megoldására. Ugyanis a lassan egy évtizede tartó  menekültválság és a migráció kezelése – melynek első nagy hulláma 2015-ben következett be – már egyértelműen megoldásokért kiált Brüsszel számára is.

A nyitott határok politikáját követő szélsőbal és a migráció kontrollját követelő jobboldal nézetkülönbségeit évek alatt sem sikerült elsimítani. 

Most viszont az EU intézményeiben, az Európai Parlament és az Európai Tanács közötti vitákban egy olyan megoldás formálódik, ami sokak reménye szerint új alapokra helyezi Európa migrációs politikáját. Az új paktum a törvényhozók szerint „egységes és hatékony eljárást alkot meg a migránsok és menedékkérők ügyeinek rendezésére”.

A kötelező határbelépési eljárás során gyorsan el kívánják dönteni, hogy az adott menedékkérő jogosult-e vagy sem a belépésre – utóbbiakat „hatékonyan” és gyorsan visszafordítanák az EU-n kívülre. A tervek szerint 12 hét alatt kellene elbírálni a kérelmüket, és elutasítás szerint 3 hónapon belül ki is kellene toloncolni őket.

A különböző helyzetekben lévő tagországok számára eltérő lehetőségek lesznek a migrációs politikában való részvételre: 

egyrészt befogadhatnak menedékkérőket, másrészt pénzzel vagy más kapacitásokkal járulhatnak hozzá a migráció ügyének kezeléséhez.

Végül pedig létrehoznak egy keretrendszert a migrációs válsággal szembenéző országok számára, az EU támogatását biztosítva a nehézségek megoldásához.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Több ember meghalt és legalább egy tucatnyian megsérültek kedden az Iowa állambeli Greenfieldben egy tornádó miatt, s ezzel tovább emelkedett az Egyesült Államok déli és középső részén a májusban már nyolc emberéletet követelő forgószelek és heves viharok halálos áldozatainak száma - közölték a hatóságok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!