2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Palesztin merényletben sebesült meg egy zsidó telepes

Egy apa és egy lánya is megsebesültek egy ciszjordániai zsidó telepen, amikor autójukat helyi palesztinok felgyújtották. Az elemzők szerint egyre kisebb azoknak az izraelieknek az aránya, akik ideológiai megfontolásból költöznek a palesztinok lakta területekre, a fő ok immár a lakások alacsony ára.

Egy palesztin robbanószerkezet okozta az a tüzet, a támadásban egy fiatal lány és az apja is megsebesült. A megszállt területeken gyakoriak az összecsapások a helyi palesztinok és a zsidó telepesek, valamint az őket védő izraeli rendőrök között.

Az izraeli kormány csütörtökön újabb 243 zsidó lakás építésére adott engedélyt a Jeruzsálem által bekebelezett területen. A telepesek egy része nem ideológiai, hanem gazdasági megfontolásból költözik ide. „A legtöbb lakos az ár miatt vett itt lakást, nem politikai vagy vallási okokból. Egy maroknyi vallásos embertől eltekintve a legtöbben Izraelben szeretnének lakást venni, de nem tudjuk kifizetni a magas árakat” – mondta egy ciszjordániai zsidó telepes.

Az utóbbi években folyamatosan nőttek az izraeli lakásárak, főként az izraeli származású nyugati üzletemberek ingatlanpiaci befektetései miatt. „Egy zsidó környéken félmillió dollár egy háromszobás lakás. Egy arab környéken feleennyi, vagy kevesebb az ára” – mondta egy ingatlanügyi tanácsadó.


A telepek lakói korábban főként jobboldali zsidók és vallási szélsőségesek voltak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!