2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Pakisztán értesülései szerint India katonai támadásra készül

Pakisztánnak "hitelt érdemlő" hírszerzési értesülése van arról, hogy India katonai támadásra készül ellene még ebben a hónapban - állította egy vasárnapi nyilatkozatában Sah Mahmúd Kuresi pakisztáni külügyminiszter.

  • Pakisztán értesülései szerint India katonai támadásra készül

A támadás április 16. és 20. között valószínű az információk szerint, erről értesítették az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagját - mondta Sah Mahmúd Kuresi a sajtónak Multan városában.

Pakisztán az állítólagos fenyegetettség miatt vasárnap bekérette az indiai diplomáciai képviselet helyettes vezetőjét, és óva intette bármiféle "ballépéstől" a szomszédos atomhatalmat.

A két ország között február 14-én hirtelen kiéleződött a feszültség, miután pakisztáni eredetű fegyveresek egy öngyilkos merényletben végeztek 40 indiai milicistával a mindkét fél által magának követelt Kasmírban. India válaszul február 27-én légitámadást intézett a milicisták vélt pakisztáni kiképző tábora ellen. A következő napon a pakisztáni légvédelem lelőtt egy indiai harci repülőgépet, és elfogta a pilótáját. Őt később szabadon engedték.

Kuresi külügyminiszter arról nem beszélt, hogy milyen bizonyítékok vannak a készülő indiai támadásról, és hogy miként sikerült megtudniuk az időzítését.

Az indiai külügyminisztérium vasárnap nem válaszolt a brit hírügynökség kommentálást kérő üzenetére.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!