2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Pajzsos rohamrendőrökre támadtak Ecuadorban a nők

Több száz nő csapott össze a rendőrökkel Ecuador fővárosában.

  • Pajzsos rohamrendőrökre támadtak Ecuadorban a nők

Békésen vonultak fel Ecuador fővárosában azok a tüntetők, akik a hónapok óta napirenden lévő abortusztörvény ellen tiltakoznak. A jogszabálytervezetről komoly vita zajlik a törvényhozásban. A kongresszus azonban hét végén elutasította azt a rendeletet, amely nemi erőszak esetén korlátozás nélkül engedélyezi a terhesség megszakítását.

A döntés hatalmas felháborodást váltott ki a Quito központjában összegyűltek körében. A demonstrálók azt hangoztatták, hogy anyává válni választás és döntés által, nem pedig erőszak révén kell.

A dühös tömeg először rongálásba kezdett, majd összecsapott a kivezényelt rohamrendőrökkel. Az incidensben tucatnyian megsérültek.

Többszöri felszólítás után a rendőrök végül paprikapermetet vetettek be. Sok nőt őrizetbe vettek.

Ecuadorban a jelenlegi törvények szerint csak akkor engedélyezett a művi abortusz, ha az anya életveszélyben van, vagy szellemileg fogyatékos. Hasonló szabályozás van érvényben a többi dél-amerikai országban is, emiatt pedig rendszeresek a tüntetések.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!