2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Özönvízszerű esőzések Ausztráliában

Özönvízszerű eső érte el Ausztráliát. A hónapok óta pusztító tűzvész után most először lélegezhetnek fel a szigetország lakói. A nagy mennyiségű csapadék azonban már most áradásokat okoz, és földcsuszamlás is előfordulhat.

  • Özönvízszerű esőzések Ausztráliában

Térdig érő vízben gázolnak a katasztrófaelhárítás emberei az országúton Sydneyben. Az elmúlt húsz év legnagyobb esőzése hatalmas megkönnyebbülést jelent a szigetország lakóinak, hiszen véget vethet a hónapok óta pusztító bozóttüzeknek. A tüzek száma már most csaknem egyharmadával csökkent, az előrejelzések szerint pedig az esőzés akár egy hétig is kitarthat. 

„Hatalmas örömmel fogadtuk az elmúlt napok esőzését, és a jó hír az, hogy az előrejelzések szerint további csapadék várható, elsősorban Új-Dél-Wales államban, ahol a tűzoltók még mindig küzdenek a bozóttüzekkel. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az áradások mivel járhatnak, néhány helyen már most özönvízszerű víztömeget tapasztalunk, természetesen ez nem jó. Ám minden tűzoltó, vidéki gazda és mindenki, akit érintett a tűzvész, örül ennek a hatalmas esőnek, hiszen most kicsit fellélegezhetünk”

– mondta a tűzoltóság parancsnoka, aki arról is beszámolt, hogy a több mint 60 tűz közül 20-at továbbra sem sikerült megfékezni, ám sokat segíthet, ha a következő napokban is folytatódik az esőzés. 

A sokak által várt esőnek azonban megvan az árnyoldala is: az ausztrál tisztviselők villámárvizekre, földcsuszamlásokra figyelmeztettek. Queensland államban szerda este óta több mint ezer segélyhívás érkezett a tűzoltósághoz. A bozóttüzek szeptember óta mintegy 11 milliárd hektárt perzseltek fel, 2600 ház összedőlt, és több mint egymilliárd állat veszett oda.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!