2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Összezörrent Szijjártó Péter és Soros embere Isztambulban

Szijjártó Péter és Soros György emberének csatáját hozta a Budapest Folyamat isztambuli tárgyalása – mondta el Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán Isztambulban, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülésének szünetében.

  • Összezörrent Szijjártó Péter és Soros embere Isztambulban

Menczer Tamás kifejtette: a magyar külgazdasági és külügyminiszter az európai emberek érdekeit képviselte, Dimitrisz Avramopulosz brüsszeli biztos viszont kizárólag a migránsok jogait hangsúlyozta, és 10 perces beszéde alatt egy szót sem szólt az európai emberek jogairól és biztonságáról.

Az államtitkár egyúttal rámutatott: Szijjártó Péter szerint, aki biztonságos országokon megy keresztül, az nem menekült, a migráció nem alapvető emberi jog, és az európai emberek biztonsága a legfontosabb. A bajt nem szabad behozni Európába, a segítséget kell odavinni, ahol a baj van - idézte Szijjártó Péter szavait Menczer Tamás.

Az államtitkár megjegyezte, hogy a szélsőségesen bevándorláspárti Avramopulosz EU-biztos láthatóan megsértődött a magyar miniszter szavain, és fenyegette azokat az országokat, amelyek nem működnek együtt a bevándorlók Európába történő betelepítésében.

Szijjártó Péter felszólalásában hangsúlyozta: rendkívül fontos aláhúzni, hogy a migrációról szóló minden döntésnek meg kell maradnia a nemzeti szuverenitás és kompetencia szintjén, a nemzeti döntéseket a többieknek pedig tiszteletben kell tartaniuk. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: Magyarország hiszi, hogy az adott nemzeteknek és országoknak megvan a maguk joga, hogy eldöntsék, kiket engednek belépni a területükre, és kikkel akarnak együtt élni.

Szijjártó Péter nyomatékosította: teljesen ellenzi azt a megközelítést, amely szerint a migráció a legjobb válasz a munkaerőpiaci és népesedési kihívásokra. Hozzátette: Magyarország szerint a migráció rossz válasz, de tiszteletben tartjuk más országok döntéseit, és ezt mi is elvárjuk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!