2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Összecsapások törtek ki egy görög menekülttáborban

Könnygázzal oszlatta szét szerdán a görög rendőrség a Leszbosz szigetén található móriai menekülttáborban a tüntetést, amely során az ott tartózkodó, kísérő nélkül érkező kiskorúak tiltakoztak a rossz életkörülmények ellen, és követelték elszállításukat.

  • Összecsapások törtek ki egy görög menekülttáborban

A kiskorúak további mintegy 700 migránssal együtt az elmúlt napokban érkeztek Görögországba, de egyelőre nem vették nyilvántartásba őket, és emiatt nem tudtak kérelmet benyújtani menedékjog iránt.

Kiriákosz Micotákisz konzervatív görög miniszterelnök a múlt héten ígéretet tett arra, hogy ismét egyesítenek 116, jelenleg a szigeteken tartózkodó, kísérő nélkül érkező kiskorút családtagjaikkal azokban az országokban, amelyekkel már sikerült megállapodásra jutni. Ezenfelül további 250 gyereket szállítanak át a szárazföldön található befogadóközpontokba.

A szerdán a móriai menekülttáborban tüntető kiskorúak azt követelték, hogy őket is szállítsák a görög fővárosba.

Eddig közel 1500, sebezhető csoportba tartozó embert szállították át Móriából egy észak-görögországi táborba Micotákisz azon új tervének részeként, amelynek célja az Égei-tengeren található, túlzsúfolt táborok tehermentesítése. A móriai, 3000 ember befogadására tervezett táborban jelenleg több mint 9300 ember tartózkodik.

A görög szigeteken található, összesen 6000 ember befogadására tervezett létesítményekben jelenleg több mint 20 ezren tartózkodnak, miután az elmúlt időszakban - különösen augusztusban - egyre többen érkeztek a görög partokhoz. Csak szerdán 130 ember érkezett Leszbosz szigetére azzal a további legalább 227-el együtt, akiket a görög parti őrség mentett ki a tengeri vizeken Híosznál és Számosznál az elmúlt 24 órában.

Az érkezések számának növekedése arra késztette a görög kormányt, hogy felgyorsítsa annak a tervnek a megvalósítását, amelynek célja egyrészt a táborok helyzetének javítása, másrészt viszont a kitoloncolások számának növelése.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt a dél-indiai Tamilnádu államban, további több mint száz ember túlélte, hogy ivott a szóban forgó szeszből, de kórházba kellett szállítani őket - közölték csütörtökön hivatalos források.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra

Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra

Klaus Iohannis román államfő visszavonta jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, Románia is támogatja, hogy Mark Rutte távozó holland miniszerelnök kerüljön a védelmi szövetség élére - közölte csütörtökön a román elnöki hivatal.
Manfred Weber bevallotta, hogy büntetni akarja Magyarországot + videó

Manfred Weber bevallotta, hogy büntetni akarja Magyarországot + videó

Vannak olyan politikusok Brüsszelben, akik ki nem állhatják a magyarokat, büntetni akarnak bennünket. Nem Orbán Viktort vagy a Fideszt, hanem az egész országot. Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője ilyen. És ezt a saját szájával el is mondta – mondta el Menczer Tamás a Facebookra feltöltött videójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!