2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Összeállt az új spanyol kormány

Bejelentette új kormányának összetételét a spanyol miniszterelnök. Pedro Sánchez vezetésével a spanyol demokrácia első koalíciós kormánya jött létre, a Spanyol Szocialista Munkáspárt és a radikális baloldali pártszövetség együttműködésével. Az új kabinet tagjai hétfőn teszik le hivatali esküjüket, az első kormányülést kedden tartják.

  • Összeállt az új spanyol kormány

Ez egy többpárti kormány, amely azonban egy irányba fog haladni – jelentette ki a spanyol kormányfő Madridban. Pedro Sánchezt múlt hét kedden választotta miniszterelnökké a spanyol parlament. Ezzel nyolc hónap után ismét teljes hatáskörrel rendelkező kormánya lett a dél-európai országnak. Az újraválasztott miniszterelnök vasárnap kormánya teljes névsorát kihirdette.

"A párbeszéd időszaka kezdődik most. Társadalmi, területi és generációs párbeszédé. A spanyol polgárok nem egy felbőszült, hanem egy mérsékelt országot követelnek a politikusoktól, ami hidakat épít. Vétókból és bomlasztásból láttunk eleget az elmúlt években. A szocialisták és az Unidas Podemos koalíciója Spanyolország progresszív kormánya, aminek világos célja van, mégpedig az, hogy minden spanyolt szolgáljon."

- mondta ünnepi beszédében a kormányfő, aki hozzátette: az új spanyol kormány összetétele tükrözi a vezetés prioritásait, mint például a minőségi munkahely teremtés ösztönzése, a demográfiai kihívások leküzdése vagy a társadalmi igazságosság megteremtése.

A Spanyol Szocialista Munkáspárt és az Unidas Podemos radikális baloldali pártszövetség együttműködésével a spanyol demokrácia első koalíciós kormánya jött létre.. Az új kabinetben a posztok felére női vezetőt neveznek ki. A tagok hétfőn teszik le hivatali esküjüket, az első kormányülést kedden tartják.

Az új kormány ellen vasárnapra több spanyol városban is tüntetést szerveztek, amiért Sánchez megválasztása érdekében megállapodást kötött a katalán szeparatista párttal.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!