2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Külföld

Oroszországban elítéltek egy újságírót a fegyveres erőkről szóló "hamis állítások" miatt

Oroszországban szerdán hat év börtönre ítéltek egy újságírót az orosz fegyveres erőkről szóló "hamis állítások" miatt - közölték a hatóságok szerdán.

  • Oroszországban elítéltek egy újságírót a fegyveres erőkről szóló

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség beszámolójában idézte az orosz Nyomozó Bizottság regionális osztályának közleményét, amely szerint Marija Ponomarenko ellen az Altáji határterület székhelyén, Barnaulban egy kerületi bíróság hozott ítéletet. Az újságírónőnek, akit öt évre hivatásától is eltiltottak, egy szigorított börtönben kell letöltenie büntetését.

Ponomarenkót tavaly április végén egy szentpétervári bíróság letartóztatta az orosz fegyveres erőkre vonatkozó, "tudatosan hamis" információk nyilvános terjesztése, valamint politikai célú gyűlölet és ellenségeskedés szításának vádjával. Amint arról a városi bíróságok egyesített sajtószolgálata annak idején beszámolt, a barnauli illetőségű újságírónő márciusban hamis információkat tett közzé Telegram csatornáján a mariupoli színház elleni orosz támadásról.

Ponomarenko azzal vádolta az orosz légierőt, hogy lebombázta a mariupoli színházat, ahol a várost érő támadások elől nők és gyerekek találtak menedéket.

Kijev Oroszországot vádolta a színház bombázásával, míg Oroszország szerint az épületet ukrán nacionalisták robbantották fel. Ukrán tisztségviselők szerint legalább 300-an haltak meg a színház épületében menedéket keresők közül.

Oroszország azt hangoztatja, hogy az ukrajnai "különleges katonai művelet" során mindent megtesz annak érdekében, hogy civileknek ne essen bántódásuk.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

Ön szerint nevezhető az megelőzésnek, ha a NATO különböző nemzetiségű katonákból akar Ukrajnába szervezni úgynevezett gyorsreagálású hadtestet? Mert Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kicsinyítve a tervezett akciót, annak minősítette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Financial Times magasztalja Magyarországot

A Financial Times magasztalja Magyarországot

Magyarország, Olaszország és Franciaország, 1 milliárd eurós támogatást ad saját nemzeti költségvetéséből a ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek felfedezésének elősegítésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!