2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:25

Külföld

Tovább nőtt az orosz csapás halálos áldozatainak száma Kijevben

A mentést végzők újabb holttesteket emeltek ki a romok alól az ukrán fővárosban, Kijevben, ahol így 28-ra nőtt a december 29-i orosz támadás halálos áldozatainak száma - közölte Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője hétfőn a Telegramon.

  • Tovább nőtt az orosz csapás halálos áldozatainak száma Kijevben

A tisztségviselő szavai szerint még harminc ember sérült meg a támadásban. A kijevi városi ügyészség kiemelte, hogy ez a légitámadás követelte a legtöbb halálos áldozatot a fővárosban az Oroszország által Ukrajna ellen indított támadás 2022. február 24-i kezdete óta. A katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint eddig 2675 köbméter épülettörmeléket szállítottak el. Január 1-jét Kijevben gyásznappá nyilvánították.

Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy az orosz erők ismét tüzet nyitottak a régióra. A Herszon város melletti Veletenszke faluban egy 73 éves nő életét vesztette, egy 50 éves nőt pedig sérülésekkel szállítottak kórházba.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegramon arról számolt be, hogy az újévre virradóra Ukrajnát támadó 90 Sahid drónból 87-et megsemmisítettek a levegőben.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, hétfői összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 360 ezret. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett hat orosz harckocsit, 18 tüzérségi és két légvédelmi rendszert, valamint 66 drónt.

Borítókép: Egy orosz légitámadás következtében súlyosan megrongálódott bevásárlóközpont Dnyipróban. Az orosz légierő mintegy 110 rakétát lőtt ki az Ukrajna elleni egyik legnagyobb légitámadásában. Olyan nagyvárosokat ért találat, mint Kijev, Odessza, Lviv és Harkiv. MTI/EPA/Arszen Dzodzajev

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!