2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Oroszország nem hagyja válasz nélkül az újabb uniós szankciókat

  • Oroszország nem hagyja válasz nélkül az újabb uniós szankciókat

Oroszország válaszolni fog az Európai Unió újabb szankcióra - közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, arra azonban nem tért ki, hogy milyen intézkedéseket hoz.

Az Európai Unió Tanácsa előző nap újabb nyolc orosz tisztségviselőt vett fel az Ukrajnával szembeni orosz agresszió miatt létrehozott szankciós listára. A testület közölte: a lista bővítésével a kercsi-szorosi és azovi-tengeri helyzet eszkalálódására és a nemzetközi jog Oroszország általi megsértésére reagáltak.

A szankcióval sújtott tisztségviselők között van az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat krími és szevasztopoli határigazgatóságának vezetője és helyettese, valamint három tengerészparancsnok, akik aktívan közreműködtek ukrán hajók feltartóztatásában. A szankciós listára került két olyan orosz tisztségviselő, aki ellenőrzőpontokon teljesített szolgálatot, valamint egy krími orosz katonai parancsnok.

Az EU a Krím félsziget bekebelezésének ötödik évfordulóján hozta meg a döntését. amelyet az Egyesült Államokkal és Kanadával is egyeztetett. A két ország szintén rendelt el szankciókat.

„Az orosz fél nem hagyja válasz nélkül az Európai Uniónak ezt a barátságtalan lépését” – áll az orosz külügyminisztérium közleményében.

„Az EU azon állítása, hogy Oroszország megsértette a nemzetközi jogot és indokolatlanul erőt alkalmazott, egyáltalán nem felel meg a valóságnak” – közölte a tárca, amely „álszentnek és cinikusnak” nevezte, hogy olyan személyek is felkerültek a listára, akik a kötelességüket teljesítették.

A legutóbbi uniós döntés révén az ukrajnai válsággal kapcsolatban összesem 170 orosz magán- és 44 jogi személy került fel a szankciós listára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!