2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Oroszország: A fegyverszállítmányok beláthatatlan eszkalációhoz vezethetnek

Az ukránok és az oroszok is a háború elhúzódására készülnek. Ukrajnában megszavazták a hadiállapot meghosszabbítását, miközben Oroszország bunkereinek korszerűsítésén dolgozik. A Moszkva-párti vezetők közben az Ukrajnának küldött újabb felszerelések miatt egyenesen az elnököt hívták ki párbajra, de Lengyelországot is megfenyegették.

  • Oroszország: A fegyverszállítmányok beláthatatlan eszkalációhoz vezethetnek

Nagy többséggel, ötödik alkalommal is megszavazta az ukrán parlament a hadiállapot meghosszabbítását újabb 90 nappal. A május 20-ig hatályban lévő intézkedéssel egyidejűleg az általános mozgósítás időtartamát is megnyújtották. Ennek értelmében a hadképes, 18 és 60 év közötti férfiak még 3 hónapig nem hagyhatják el az országot és bármikor besorozhatják őket.

A háború elhúzódására az oroszok is készülnek. A Kreml felszólította a tisztviselőket, hogy országszerte korszerűsítsék a bunkereket. A Föderáció szerint a háború eszkalációját egyértelműen a nyugat beavatkozása okozza.

Szergej Sojgu ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az orosz csapatok folytatják az összes Kijevnek küldött fegyver és felszerelés megsemmisítését, mind a szállítási útvonalakon, mind pedig a frontokon.

Közben az orosz erők folytatják offenzívájukat. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának beszámolója szerint a Föderáció öt irányból próbál előrenyomulni. Az ukránok azonban azt állítják, hogy több településnél is visszaverték a támadásokat a luhanszki és a donyecki régióban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezek voltak 2022 legjobb játékai

Ezek voltak 2022 legjobb játékai

Tegnap éjjel kiosztották a Game Developers Choice Awards díjait, amelyekkel játékfejlesztők ismerték el a 2022-es év legjobb játékait.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya

Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya

A kábítószerfogyasztás Európa-szerte emelkedik, a belgiumi Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya Európában - derült ki a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) csütörtökön közzétette jelentéséből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!