2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Orosz vagy kelet-európai hekkerek támadhatták meg a pénzintézetet

Orosz vagy kelet-európai hekkerek támadhattak meg több amerikai pénzintézetet, köztük a második legnagyobb amerikai bankházat, a J. P. Morgant. Az egyre gyakoribb hekkertámadások miatt az FBI a titkosszolgálatok bevonásával vizsgálódik.

A bűnözők ma már nem géppisztolyokkal rabolják ki a bankokat, fegyvereik sokkal kifinomultabbak lettek: a számítógépes rendszereket törik fel. „A támadások növekedésének az az oka, hogy az infrastruktúra elég bizonytalan. Ezért nem nehéz ilyen módon pénzhez jutni. Sokkal biztonságosabb így bankot rabolni, mint egy géppisztoly előhúzásával” – mondta Bruce McConnell, a Kelet-Nyugat Tanácsadó Intézet alelnöke.

A jelenleg rendelkezésre álló ismeretek szerint a hekkerek a J. P. Morgan egyik alkalmazottjának számítógépén keresztül jutottak be a pénzintézet védelmi vonalai mögé.


A legutóbbi támadások után a J. P. Morgan szigorú biztonsági intézkedéseket hozott az érzékeny és bizalmas információk védelmére. Nemcsak a programokat frissítették, de a rendőrséget is riasztották és a titkosszolgálatok is vizsgálódnak. A nyomozás a J. P. Morgan bankház mellett még legalább négy másik amerikai pénzintézet elleni hekkertámadásra is kiterjed. A hatóságok a módszerek alapján oroszországi vagy kelet-európai elkövetőkre gyanakszanak.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!