2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Orosz űrbázis a Holdon?

Oroszországnak a Holdon kéne tovább terjeszkednie – írja a Moscow Times. A miniszterelnök-helyettes egy űrbázis megépítését szorgalmazza az égitesten.

Dmitrij Rogozin szerint egy ilyen vállalkozás visszaadná Oroszországnak elvesztett presztízsét az űrkutatás terén. Mint fogalmaz, Moszkvának ki kellene tűznie maga elé a nagyszabású célt, hogy egy kutatóállomást létesítsen a Holdon, amely kiindulópontja lehetne a jövő technológiai fejlődésének. Orosz tudósok szerint a Holdon víz- és ásványkincs-lelőhelyek is fellelhetők.

A hét elején Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő hevesen bírálta az orosz űripart, amelynek egy év alatt számos üzemzavart kellett „megélnie”, ami maga után vonta több műhold elvesztését. A miniszterelnök „elfogadhatatlannak” nevezte az orosz űripar jelenlegi helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!