2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Orosz segítség érkezett New Yorkba

Megérkezett New Yorkba az a Moszkvából indult teherszállító repülőgép, amely egészségügyi felszereléseket szállított a koronavírus-járvány elleni harchoz. Az Egyesült Államokban New York államban a legrosszabb a helyzet. A 210 ezer amerikai fertőzött mintegy 40 %-át itt regisztrálták. Közben egy férfi ellen terrorizmus gyanújával emeltek vádat, mert ráköhögött másokra.

  • Orosz segítség érkezett New Yorkba

A Föld egyik legnagyobb teherszállító repülőgépével érkezett meg az orosz állam egészségügyi segélyszállítmánya New York-ba, a John Kennedy repülőtérre. A Moszkvából indult Antonov gép orrészét felhajtották, így pakolták ki belőle a maszkokat, kesztyűket és egyéb felszereléseket, köztük lélegeztetőgépeket is. A segélyt Vlagyimir Putyin orosz elnök ajánlotta fel amerikai kollégájának hétfői telefonbeszélgetésük során. Az orosz külügyi szóvivő hangsúlyozta, most Egyesült Államokban van szükséghelyzet, de ha az orvosi eszközök gyártása felpörög Amerikában, akkor szükség esetén majd viszonozzák Oroszországnak a mostani segítséget.

Az orosz segély pont oda érkezett, ahol a legnagyobb szükség van rá. New York-ban egyetlen nap alatt kilencezerrel nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma. Andrew Cuomo kormányzó bejelentése szerint szerdán már 83 ezer fertőzöttet tartottak számon, ami a 210 ezer amerikai eset mintegy 40%-a. A kórházak nem bírják a terhelést: a Central Parkban sátorokból építettek tábori kórházat, a halottakat pedig hűtőkamionokban tárolják. Tömegsírokat is ásatnak rabokkal egy közeli szigeten, ahová az áldozatokat temetik majd. A kormányzó arra panaszkodott, hogy lehetetlen lélegeztetőgépeket beszerezni, és csak a szövetségi kormány segítségében bízhatnak.

New Yorkba megérkezett a Föld legnagyobb kórházhajója is. A tengerészgyalogság üzemeltette Comfort fedélzetén ezer ágy van.

 Közben a floridai Miami kikötőjében és a nyílt tengeren mintegy tucatnyi üdülőhajó várakozik arra, hogy kiköthessen, de ezt a floridai kormányzó Ron DeSantis megtiltotta, mondván neki elsőként a floridaiakról kell gondoskodnia. A legnagyobb bajban az Argentínából indult Zaandam nevű holland hajó van, amelynek a kikötését sehol sem engedélyezték. Pedig a fedélzetén fertőzöttek és halottak is vannak.

Nincs sokkal jobb helyzetben a csendes óceáni Guamban állomásozó Theodore Roosevelt repülőgéphordozó sem, amelyen 5 ezer tengerész szolgál. Miután a kór megjelent a hajón, a kapitány a teljes legénység kimenekítését kérte. A tengerészek megkezdhették a partra szállást, de a teljes legénység evakuálását nem engedélyezte a haditengerészet vezetése, sőt még a kapitányt is felelősségre vonhatják, ha kiderül, hogy ő szivárogtatta ki saját segítségkérő levelét a sajtónak.

Közben Missouriban terrorizmus gyanújával vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy boltban szándékosan ráköhögött másokra. Az egyik eladó azonnal rendőrt hívott. A rendőrség védőruhában érkezett és a férfit őrizetbe vették. Ellene már vádat is emeltek terrorcselekmény gyanújával. A boltot lezárták és azonnal fertőtlenítették. Az Egyesült Államokban már több hasonló esetet is jelentettek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!