2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

Orosz rakétatámadás ért egy Kijev melletti erőművet + videó

Orosz rakétatámadás ért csütörtökön egy Kijev melletti erőművet. Az orosz elnök még aznap kijelentette, Moszkvának válaszolnia kellett a Kijev orosz célpontok elleni támadásaira.

  • Orosz rakétatámadás ért egy Kijev melletti erőművet + videó

Orosz rakétacsapások érték csütörtökön a Kijev melletti nagy erőművet. Az üzemeltető ukrán energiavállalat elnöke szerint óriási a pusztítás. A bombázások tönkretették a transzformátorokat, a turbinákat és a generátorokat is.

Az orosz elnök a támadásra reagálva csütörtökön kijelentette, Moszkva kötelességnek érezte, hogy súlyos károkat okozzon az ukrán energiainfrastruktúrában azután, hogy Kijev orosz célpontok ellen indított támadásokat.

Sajnos a közelmúltban légicsapás sorozatot figyeltünk meg energiatelepeinken, és reagálni kellett. Szeretném hangsúlyozni, hogy mi humanitárius okokból nem hajtottunk végre támadást télen - jelentette ki az Putyin.

Vlagyimir Putyin a fehéroroszországi elnökkel folytatott beszélgetés alkalmával azt is elmondta, hogy Moszkva a béketárgyalások mellett áll, de ennek létrejöttét több dolog is akadályozza.

Megszületett az az ötletet, hogy Svájcban tartsunk majd júniusban béke konferenciát. Ahova nem hívtak meg minket. Sőt, azt hiszik, hogy nincs ott semmi dolgunk. De azt is mondják, hogy nélkülünk nem lehet döntést hozni. Illetve azt állítják, hogy elutasítjuk a tárgyalásokat, pedig csak nem hívtak meg minket. Ez vicces lenne, ha nem lenne ennyire szomorú. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy mi a béketárgyalások mellett vagyunk, de olyan sémákat erőltetnek ránk, amelyeknek semmi közük a valósághoz - hangsúlyozta az orosz elnök.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Dmitrij Peszkov. A Kreml úgy fogalmazott, az Ukrajnáról folytatott tárgyalások Oroszország nélkül értelmetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Örömmel veszem Franciaország kezdeményezését, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába ukrán katonák felkészítésére – jelezte Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel videó-összeköttetés útján folytatott beszélgetést követően a Magyar Nemzet beszámolója szerint.
A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!