2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Őrizetbe vettek négy embert Mexikóban Puebla kormányzójának 2018-as helikopter-balesete kapcsán

Őrizetbe vettek négy embert pénteken Mexikóban Puebla állam kormányzójának és szenátor férjének két éve történt halálos helikopter-balesete kapcsán - közölték a latin-amerikai ország hatóságai.

  • Őrizetbe vettek négy embert Mexikóban Puebla kormányzójának 2018-as helikopter-balesete kapcsán

Martha Erika Alonso, Puebla mexikói szövetségi állam kormányzója és férje, Rafael Moreno Valle Rosas szenátor, Puebla korábbi kormányzója 2018. december 24-én zuhant le Agusta 109 típusú helikopterével röviddel felszállás után Pueblában. A szerencsétlenségben életét vesztette a két politikus, Rafael Moreno Valle Rosas segédje és a helikopter két pilótája.

A pueblai ügyész hivatala szerint három férfi és egy nő ellen indítottak nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés, idegen tulajdonban okozott károk és hamis tanúzás gyanújával. A négy gyanúsított a Rotor Flight Services cégnél dolgozott, amely a helikopter karbantartását végezte. A nő vezette a karbantartást végző műhelyt. A vádhatóság egyéb részletet nem közölt.

Javier Jiménez Espriú korábbi mexikói távközlési és szállítmányozási miniszter tavaly márciusban jelezte, hogy a nyomozók szerint a balesetet egy az üzemeltetővállalat által ismert műszaki hiba okozhatta, a helikopter nem repülhetett volna. Azt mondta, a karbantartási jegyzőkönyvek egy fennálló műszaki problémát mutattak a gép stabilizálórendszerében.

Martha Erika Alonso, a jobbközép Nemzeti Akció Párt (PAN) politikusa 2018. július 1-jén nyerte meg a kormányzói választást, azonban ellenfelei vitatták a voksolás eredményét, választási csalást emlegettek, így egészen december 9-éig kérdéses volt a győzelme, míg egy választási bíróság meg nem erősítette azt.

A mexikói közösségi hálókon emiatt sokan gyanúsnak találták a szerencsétlenséget, bűncselekményt sejtettek a háttérben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!