2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Óriásit szakítanak az embercsempészek és finanszírozóik

A Kelet-, Észak- és Nyugat-Afrikából Európába, valamint Dél-Amerikából Észak-Amerikába vezető migrációs útvonal évente mintegy 6,75 milliárd dollárt termel az emberkereskedők számára.

  • Óriásit szakítanak az embercsempészek és finanszírozóik

Világszerte évente több millió nő, gyermek és férfi esik emberkereskedők áldozatául. Az emberkereskedelem és a hozzá szorosan kapcsolódó egyéb bűncselekmények jelentik a szervezett bűnözés egyik fő bevételi forrását globálisan. Az emberkereskedelemhez szorosan kapcsolódik a szexuális kizsákmányolás és a prostitúció is. Az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson ment keresztül a technológia, ez pedig a globalizált világunkban katalizátorként funkcionált az ezzel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésében.

Ennek eredményeként pedig jelenleg soha nem látott méretűvé nőtt az emberkereskedelem, az illegális migráció és az abból származó csillagászati bevételek.   

Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) becslései  szerint jelenleg 25 millió áldozata van az emberkereskedelemnek világszerte. Az elmúlt évtizedek globális történései pedig létrehoztak olyan biztonsági kockázattal rendelkező övezeteket, amelyek a robbanó népesedés mellett megalapozták az illegális migrációt és a szövevényes globális emberkereskedelmi hálózatot.

Mindennek eredményeképpen megjelentek azok a bűnözők, akik már egy összetett hálózatot tudnak működtetni, szinte bárhová ki tudják terjeszteni a tevékenységüket a főbb migrációs útvonalakon. 

Ezen útvonalak mentén az embercsempészés mellett virágzik a fegyver- és kábítószer-kereskedelem, a terrorizmus és a feketepiac is.

Az embercsempészek kulcsszereplői ​​a migránsokat az Európai Unióba szállító láncnak. Két fő útvonalon közlekednek: az egyik a Földközi-tengeren, a másik pedig a Balkánon keresztül. 

A legtöbb migráns olyan közösségi médiaplatformokon keresztül lép kapcsolatba az embercsempészekkel, mint a WhatsApp és a Facebook.

A tengeri út nyolc és tíz óra közötti időt vesz igénybe. A migránsok általában Sfakszból és Tuniszból indulnak. Úti céljuk gyakran Lampedusa és az olasz partok. A balkáni útvonal hosszabb és drágább, de általában biztonságosabbnak tekintik, mint a mediterrán útvonalat. Az utazás két részből áll: Tuniszból Isztambulba, majd innen Belgrádba vezet az út. A szárazföldre kerülve a migránsok mintegy 225 kilométert tesznek meg a magyar határig.

A becslések szerint a két fő csempészútvonal – Kelet-, Észak- és Nyugat-Afrikából Európába, valamint Dél-Amerikából Észak-Amerikába vezet – évente mintegy 6,75 milliárd dollárt termel a bűnözők számára. Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szerint az embercsempészet és a hozzá kapcsolódó bűncselekmények világszerte évente 150 milliárd dollár nyereséget termelnek a sötét érdekkörök számára.

A Balkánon átívelő útvonalon utazó migránsok legalább hétezer eurót fizetnek a csempészeknek a schengeni övezetbe jutásért, míg a mediterrán útvonal 1200–2200 euróba kerül.

Dél-Amerikában és Mexikóban a drogkartellek uralják az emberkereskedelmet, Afrikában a kaotikus állapotokat kihasználó hadurak szervezik a migrációt. Európába már a magrebi- és a közel-keleti maffia, és – mint kiderült a magyar nemzetbiztonsági jelentésből –, a tálibok is szervezik a migrációt a Soros-féle szervezetekkel és NGO-kal szoros együttműködésében.

A globalista baloldal és Soros György dollármilliókkal támogatja az illegális migrációt. Mindezek mellett olyan szervezeteket szponzorálnak, amelyek fő prioritása az illegális migránsok legalizálása az Európai Unióban és az Egyesült Államokban. Brüsszel a migrációs paktum elfogadásával legalizálná a migrációt, ezzel pedig meghívót küld a migránsok millióinak.

Mint látható, a 2015 óta tartó illegális migrációs hullám nem valamilyen véletlen jelenség, hanem Soros György és a globalista baloldal által szándékosan gerjesztett folyamatról van szól.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!