2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Óriási károkat okoznak a kanadai erdőtüzek

Több tízezer ember kényszerült elhagynia az otthonát az óriás pusztítást végző kanadai erdőtüzek miatt. A füst miatt alig látni a Szabadság-szobrot az 550 kilométerre lévő New Yorkban. A megapoliszban annyira megemelkedett a légszennyezettség, hogy újból maszkban járnak az emberek az utcán. A természeti katasztrófa miatt több tucat amerikai városban felszólították a lakosságot, hogy ne tartózkodjanak a szabadban.

  • Óriási károkat okoznak a kanadai erdőtüzek

Napok óta több száz erdő ég Kanada délkeleti részén. A hatóságok nem tudnak mit kezdeni a természeti katasztrófával. A lángok már 3,8 millió hektárnyi területet pusztítottak el. Ez akkora terület mint az egész Dunántúl. A károk meghaladják az elmúlt évtized átlagának 15-szörösét.

A tűzvész miatt több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

A lángok narancssárgára festették a szomszédos amerikai nagyvárosok egét is.

A füst miatt alig látni a Szabadság-szobrot az 550 kilométerre lévő New Yorkban. A megapoliszban annyira megemelkedett a légszennyezettség, hogy újból maszkban járnak az emberek az utcán.

A szabadtéri rendezvényeket törölték vagy fedett helyiségekbe szervezték át. Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség kiemelten veszélyes a gyerekekre, az idősekre és az asztmásokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Felszólították Magyarországot az illegális bevándorlás kapcsán

Felszólították Magyarországot az illegális bevándorlás kapcsán

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki a magyar területen jogellenesen tartózkodó menedékjogot kérelmezők visszaküldését a határkerítés külső, szerbiai oldalára, és felszólította Magyarországot, hogy nyújtson be cselekvési tervet az intézkedés felszámolására.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!