2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Óriási hóviharok tombolnak Amerika északi részén

Óriási hóviharok tombolnak Kanadában és az Egyesült Államok északi részén. Tízezrek nem tudják elhagyni otthonukat. Volt, ahol két nap alatt másfél méternyi hó hullott. Számos településen rendkívüli állapotot hirdettek és fennakadások vannak a tömegközlekedésben.

  • Óriási hóviharok tombolnak Amerika északi részén

 

Szó szerint ki kellett ásni az autókat a hóból a kelet-kanadai St. John's városában. A településen két nap alatt több mint másfél méteres szilárd csapadék hullott.

Észak-Amerika egyes régióit teljesen megbénította a januári tél. Sőt, a sűrű havazáshoz nagyon erős, 140-150 kilométer per órás széllökések társulnak. Ez a ciklon kategóriának felel meg. A helyiek már csak hóhurrikánnak nevezik a még nekik is szokatlan jelenséget. Tízezrek az otthonukat sem tudják elhagyni.

Az ítéletidő következtében számos településen szünetel az áramszolgáltatás. A szél leszakította a vezetékeket, máshol fák dőltek a villanykábelekre.

Kanadában Újfundland és Labrador tartományokban a legrosszabb a helyzet, míg az Egyesült Államokban a Nagy-Tavak környékén okoz gondot az ítéletidő.

Több településen rendkívüli állapotot hirdettek, tanítási szünetet rendeltek el az oktatási intézményekben, és fennakadások vannak a légi közlekedésben.

A hatóságok fokozott óvatosságra intettek mindenkit. Azt kérték a lakosoktól, hogy csak halaszthatatlan ügyben hagyják el otthonukat.

Az előrejelzések pedig semmi jót nem ígérnek. A hét legvégén enyhülhet csak az idő, addig azonban akár további egy méteres újabb hó hullhat.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Magyar szakemberek és orvosok utaztak Csádba

Csádba utaztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakemberei, valamint civil orvosok csoportja egy humanitárius segítségnyújtó program keretében - hangzott el a TV2 reggeli műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!