2024. 10. 05. Szombat Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Halhatatlanok - Limanowa - a magyar győzelem 1914 03:00

Külföld

Óriási az orosz sajtóérdeklődés Orbán Viktor moszkvai látogatása iránt

Immár hivatalossá vált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában tárgyal egymással, a magyar politikus már meg is érkezett a találkozóra, ami azonnal vezető hírként jelent meg az orosz médiában - számolt be a Világgazdaság.

  • Óriási az orosz sajtóérdeklődés Orbán Viktor moszkvai látogatása iránt

A lap azt írja, nagy orosz lapok egyöntetűen első helyen adtak hírt a fejleményről, így a Kommerszant, a Ria, a Tassz, az Izvesztyija vagy a Ren.

A Ria Havasi Bertalan közleményét idézi, amely szerint a békemisszió keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett és találkozik Vlagyimir Putyin elnökkel. Felidézik, hogy július 1-től Magyarország tölti be hat hónapon keresztül az EU soros elnökségét. Ennek második napján Orbán Viktor – 12 év után először – Kijevbe látogatott, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Az Izvesztyija azt emelte ki, hogy a két vezető várhatóan megvitatja majd az ukrán válságot. Emlékeztettek rá, hogy Orbán Zelenszkijnek megfontolásra javasolta a tűzszünet lehetőségét, de később a Die Weltwoche magazinnak adott interjújában azt mondta, hogy az ukrán elnöknek nem igazán tetszett a javaslat. Az ukrán államfő azt mondta neki, hogy a múltban negatív tapasztalatai voltak a fegyverszünetről, amelyet Ukrajnára nézve károsnak tart.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Emlékezés a vörösiszap-kataszrófa áldozataira

Emlékezés a vörösiszap-kataszrófa áldozataira

Példaértékűnek nevezte a vörösiszap-katasztrófát követő összefogást és az érintett települések újjáépítését a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Kolontáron, az ipari katasztrófa bekövetkeztének 14. évfordulóján tartott megemlékezésen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!