2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Orbán Viktor: A helyzet nem könnyű, de az odds-aink folyamatosan javulnak

A helyzet nem könnyű, de az esélyek folyamatosan javulnak - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli EU-csúcs előtt. A kormányfő hozzátette, erősíteni kell Magyarország pozícióját az uniós költségvetés és a koronavírus-járvány okozta károk enyhítését célzó pénzügyi csomag tekintetében. A témában a V4-ek külön is tárgyaltak és közös javaslatokat dolgoztak ki. A gazdasági mentőöv és a 7 éves büdzsé hetek óta megosztja a tagállamokat.

  • Orbán Viktor: A helyzet nem könnyű, de az odds-aink folyamatosan javulnak

 

A kormányfő kiemelte: csütörtökön késő éjszakáig tartó előkészítő megbeszéléseket folytattak, "erősítendő Magyarország pozícióit a most kezdődő tárgyalásokra".

Közölte: most a visegrádi csoport miniszterelnökeivel találkozik. Sikerült előző este már közös javaslatokat megfogalmazni, ezeket most véglegesítik, és utána mennek tárgyalni - tette hozzá.

Úgy látja, "a helyzet persze nem könnyű, de az odds-aink folyamatosan javulnak". Hajrá, Magyarország! - zárta szavait Orbán Viktor.

Kőkemény viták folynak a brüsszeli EU-csúcson

Már több mint 10 órája tárgyalnak az európai uniós állam- és kormányfők. A kiszivárgott hírek szerint kemény viták folynak a politikusok között, ezek közül az egyik, hogy miként osszák szét a 750 milliárdos csomagot – számolt be a Híradóban Zöldhegyi Katalin a HírTV brüsszeli tudósítója.

Az este kétoldalú megbeszélésekkel folytatódott a csúcstalálkozó

Két-, illetve többoldalú megbeszéléseket kezdtek péntek délután Brüsszelben az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfői, mielőtt ismét plenáris, huszonhetes körben folytatódna a tanácskozás, amelyen a hosszú távú uniós költségvetésről és gazdasági mentőcsomagról tárgyalnak.

Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-üzenetében azt közölte, a délelőtt tíz óra óta tartó találkozón a tagállami vezetők délutánig két forduló során alapos megbeszélést folyattak a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú uniós költségvetésről és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagról.

Mint írta, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke közel másfél órás szünetet rendelet el, ez idő alatt személyes megbeszéléseket folytat egyes tagállami vezetőkkel.

Az ülés huszonhetes körben este nyolc órakor munkavacsorával folytatódik - tette hozzá.

A pénteken kezdődött, kétnaposra tervezett uniós csúcson a tagállamok vezetői a hétéves költésvetésről és hozzá kapcsolódó gazdasági mentőcsomagról tárgyalnak. A 2021-2027-es uniós költségvetésre vonatkozóan Michel a múlt héten 1074 milliárd eurót javasolt az EU hosszú távú célkitűzéseinek megvalósítása és a helyreállítási terv teljes egészének megőrzése érdekében.

Kapcsolódó anyagok:

Terítéken a hétéves büdzsé és a járvány elleni küzdelem

Orbán Viktor: Komoly és férfias tárgyalások előtt

A költségvetés és a pénzügyi csomag az EU-csúcs két legfontosabb témája

A gyomorégés nem lehet kifogás a brüsszeli EU-csúcson

MTI, Facebook, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!