2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Orbán Viktor: A döntő tárgyalás nem Ukrajna és Oroszország, hanem az Egyesült Államok és Oroszország között lesz

Olyan ember kell, aki független a háborún nyerészkedő üzleti köröktől, és Donald Trump ilyen elnök lesz – jelentette ki Orbán Viktor a cseh XTV televíziónak adott interjújában.

  • Orbán Viktor: A döntő tárgyalás nem Ukrajna és Oroszország, hanem az Egyesült Államok és Oroszország között lesz

„Nem gondolkodom rajta” – így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy mikor féltette utoljára az életét. A magyar miniszterelnökkel a cseh XTV készített interjút. 

„Amikor Robert Ficót lelőtték, akkor gondoltam rá. Attól kezdve nagyon sokat imádkoztunk a barátom felépüléséért, de akkoriban merült fel bennem a gondolat, hogy magányos merénylő volt-e, vagy valamilyen szervezet állt a tett mögött” – fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, „ha szervezet volt, akkor mindannyian, akik most a béke oldalán állunk és a békéért érvelünk, nagyobb veszélyben vagyunk. 

Azóta figyelem a reakciókat, és ezek nem kevésbé aggasztanak minket, mint maga a merénylet; az online térben jogi határok nélkül áramlik a gyűlölet.

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy Magyarországon „egy szabad ország, a politikusok szabadon mozoghatnak, néha én magam vezetem az autómat. Idegen tőlünk, hogy naponta tápláljuk a félelmet, hogy merényletre kerülhet sor. Budapest biztonságos város”.

Az ukrajnai háború kapcsán Orbán Viktor a cseh XTV televízió elmondta, hogy a cseh és a magyar álláspont nagyon távol áll egymástól. 

A cseh nézőknek azt tudom mondani, hogy a magyar felfogás szerint ez a háború nem a mi háborúnk. Jourová asszony mindig azt mondja, hogy ez a mi háborúnk, de a magyarok nem így gondolják. A magyarok szerint ez két szláv nemzet háborúja, sőt testvérháború 

– fogalmazott a magyar miniszterelnök. 

A teljes írást IDE kattintva olvashatják el. 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!