2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Orbán nem lesz a néppárt alelnöke

Nem jelölteti magát újra az Európai Néppárt alelnöki posztjára Orbán Viktor – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. Elhangzott ugyanakkor, hogy a kormányfőt a közelmúltban újraválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnökének.

Kumin Ferenc az Európai Néppárttal kapcsolatos döntés hátteréről azt közölte: a miniszterelnök a jövőben inkább kormányfői munkájára kíván koncentrálni. Orbán Viktor három egymást követő cikluson keresztül töltötte be az Európai Néppárt alelnöki tisztségét, amely példátlan a szervezet történelmében. A helyettes államtitkár kifejtette: a tíztagú testületnek jelenleg három olyan tagja van, aki kormányfői pozíciót is betölt, a tisztújítást követően ez a szám nullára olvadhat.

Orbán a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke

A miniszterelnököt szeptember végén a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnökének választották a szervezet római plenáris ülésén. Ezzel kapcsolatban Kumin Ferenc elmondta, hogy ez a tisztség nem jelent akkora megterhelést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!