2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Az aranyember

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Orbán a Die Weltnek: Az európai politikusok száz százalékos megoldást akarnak, ez viszont nem létezik + videó

Primitív megközelítés az Európai Unió politikusainak azon érvelése, hogy az ilyen utazások, mint az enyém Oroszországba, megosztják Európát, és azt mutatják az orosz elnöknek, hogy az EU nem egységes álláspontot képvisel – mondta Orbán Viktor a német Die Weltnek adott exkluzív interjúban.

  • Orbán a Die Weltnek: Az európai politikusok száz százalékos megoldást akarnak, ez viszont nem létezik + videó

Interjút adott a Die Weltnek a magyar miniszterelnök. Orbán Viktort az oroszországi látogatásáról és a Vlagyimir Putyinnal való kapcsolatáról is kérdezte a német lap – számolt be róla a VG.hu

Öt főszereplője van ennek a nagyon bonyolult helyzetnek, ebből kettővel már találkoztam: az ukránnal és az orosszal. A többi az Amerikai Egyesült Államok, Kína és az Európai Unió – számolt be a 24.hu a videós interjúról. Ez nem csak egy kijevi és moszkvai utazás volt – hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátette:

a probléma az, hogy sok európai politikus azonnal száz százalékos megoldást akar, ez viszont nem létezik.

A békéhez vezető út ott kezdődik, hogy azok, akik háborúban, esetleg háborúhoz közel állnak, békét akarnak. Ezt kiegészítette azzal, hogy a háború bizonyos emberek döntésének az eredménye. Példaként hozta fel, hogy Kínának van egy béketerve, míg Amerikának háborús politikája, Európa viszont az amerikai álláspontot másolja.

Arra kérdésre, milyen érzés kezet fogni Putyinnal, Orbán azt mondta:

először azt kell megérteni, hogy a háború nem dönti el, kinek van igaza, és kinek nincs.

Úgy véli, mindkét oldalnak vannak érvei arra, miért ésszerű háborút indítani. Végül megjegyezte, hogy az újságíró által feltett kérdés fontos kérdés – de „holnap, nem ma”.

Azzal kapcsolatban, hogy a háború kitörését követően Emmanuel Macron vagy Olaf Scholz tárgyalási szándékai az orosz elnökkel nem vezettek túl sok sikerre, a miniszterelnök azt mondta, ezek két éve történtek, jelenleg viszont két és fél éve háború zajlik, így pszichológiailag, politikailag és morálisan is minden más.

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!