2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Elveszett illúziók

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Külföld

Olaszországnak adott igazat a strasbourgi bíróság

Olaszország nem engedélyezi a béranyasággal született gyermekek külföldön elismert születési anyakönyvi kivonatát, a pároknak az olasz joghoz kell igazodniuk.

  • Olaszországnak adott igazat a strasbourgi bíróság

A strasbourgi emberjogi bíróság a dél-európai országnak adott igazat a főként homoszexuális párok által benyújtott kereset ellen. Az itáliai törvényhozás jelenleg azon is dolgozik, hogy a béranyaság egyetemes bűntény legyen.

A római kormány tovább dolgozik azon, hogy az egynemű szülők gyermekeinek csak egy édesanyja vagy egy édesapja legyen bejegyezve. Ugyan a már megszületett gyermekek számára köztes megoldásként hivatalos örökbefogadást ajánlottak fel a másik szülőnek, a meleg párok nehezen veszik tudomásul a strasbourgi döntést. Pedig várhatóan további gyermekek születési anyakönyvi kivonatát fogják módosítani a jövőben. Ahogyan az 33 padovai szivárvány család esetében már megkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Elveszett illúziók + videó

Szélesvásznú történelem: Elveszett illúziók + videó

Egy nagyon merész és meredek témát boncolgató filmről van szó, az alkotók nagyon vékony jégen táncoltak, de végül sikerült megvalósítani a prezentációját az időszaknak. A Szélesvásznú történelemben Gazdag Gyula Elveszett illúziók című filmje.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!