2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Olaszországban kötelezővé tennék az iskolai genderpropagandát

2020. október 17., szombat 17:25

Olaszországban büntetnék azokat a szülőket, akik nem engednék el gyermekeiket az iskolákban tartott gender programokra. Egy új törvényjavaslat értelmében még az is bűncselekmény lehet, ha valaki a hagyományos családmodell mellett érvel. A törvénytervezet ellen Rómában tüntettek. Az olasz fővárosból Jánosi Dalma tudósított.

A festői szépségű Piazza del Popolo újra nagyszabású tűntetés színhelyévé vált, amelyet a családok védelme érdekében hirdettek meg. A homofóbia és transzfóbia elleni törvénytervezet ellen demonstrálnak családvédő civil egyesületek katolikus mozgalmak, illetve az olasz jobbközép politikusai.

Az olasz parlamentben 2013-óta vitáznak az LMBTQ személyek egyre szélesebb jogokhoz juttatásáért. A liberális baloldali Demokrata Pártnak egyelőre az azonos neműek házasságának jogerőre emelését sikerült elfogadtatnia. Már ez ellen is nagyszabású tiltakozásokat szerveztek. A gender ideológia kötelező oktatásáról és a homoszexuális párok örökbe fogadásának engedélyezéséről azonban idáig nem született döntés. Ezt a folyamatot gyorsítaná fel az Alesandro Zan, Ivan ScalfarottI és Laura Boldrini baloldali és liberális képviselők, egyben LMBTQ aktivisták nevéhez fűződő törvényjavaslat, amiről a parlament a jövő héten vitázik.

Amennyiben a javaslatot megszavazzák, az új törvény alapján megbüntethetik azokat a szülőket, akik visszautasítják gender ideológia iskolai oktatását, és nem engedik meg, hogy gyermeikeik részt vegyenek a homoszexualitás iskolai népszerűsítésén.

A törvénytervezetet benyújtók azt is büntethetővé szeretnék tenni, ha valaki szerint egy gyermeknek egy anyára és egy apára van szükségük, nem pedig két apára vagy két anyára.

 

HírTV

x
Rendkívüli hír