2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Magyar retró 2. - A magyar vidék a Kádár-korszakban 11:00

Külföld

Olaszországban kezd helyreállni az élet

Ezentúl csak naponta egyszer közlik a koronavírussal fertőzöttek számát Olaszországban. A hatóságok ezzel szeretnék csökkenteni a kialakult pánikhangulatot. Az észak-olaszországi régiókban hétfőtől újraindulhat az oktatás, a karantén alá vont településeken pedig enyhítenék az óvintézkedéseket. Olaszországban több mint 650-en betegedtek meg a vírustól, ami 17 esetben halálos kimenetelű volt.

  • Olaszországban kezd helyreállni az élet

A vonatokat fertőtlenítik a római vasútállomáson. Az egy hete tartó pánikhangulat csökkenése után olasz hatóságok most azon fáradoznak, hogy az élet minél előbb visszatérjen a normális kerékvágásba. Az egészségügyi államtitkár bejelentette, hogy a továbbiakban hivatalosan naponta csak egyszer fogják közölni a koronavírusos betegek számát, hogy ezzel is csökkentsék a pánikhangulatot.

Az olaszországi gócpontoknak számító Lombardia és Venetia régiókban azonban továbbra is kihaltak az utcák. Milánóban a védőmaszk viselése megszokott jelenség lett, és a máskor zsúfolt turistalátványosságok környékén is alig lézeng pár ember.

A HírTv megkeresésére egy Velencében élő magyar hölgy azt mondta, félelemre nincs ok, a lagúnavárosban nincsen fertőzött, nem érdemes lemondani a lefoglalt utazást.

Az észak-olasz térségekben a tervek szerint hétfőn már újraindul az oktatás, és a vesztegzár alatti térségekben is enyhítenék az óvintézkedéseket. Erről hivatalos döntés pénteken születhet.

Olaszországban gazdasági zuhanástól tartanak a szakértők. Az egész országban több mint hétezer koncertet, kulturális eseményt mondtak le, és elhalasztották több mozifilm premierjét is. A kormány rendkívüli támogatáscsomagon dolgozik a vírustól gazdaságilag is sújtott térségek megsegítésére.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!