2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Olaszország tovább szigorította az LMBTQ-törvényeit

Lépésről lépésre veri vissza a LMBTQ törekvéseket a jobbközép olasz kormány. A jövőben az azonos nemű családok gyermekeit csak a biológia szülő nevének feltüntetésével lehet majd anyakönyvezni. A baloldal súlyos diszkriminációkét értelmezi a döntést, a jobboldal szerint azonban egy törvény nem állíthat őrültséget és minden gyermeknek joga van anyához és apához.

  • Olaszország tovább szigorította az LMBTQ-törvényeit

Milánóban azonnali hatállyal betiltották, hogy az azonos neműek élettársi kapcsolatban nevelt gyermekek papírjaiban két apa vagy két anya neve álljon. 

Matteo Salvini leszögezte: Brüsszel nem erőltetheti a többi tagállamra az általa elképzelt család modelleket. Minden gyermeknek joga van egy anyához és egy apához, a gyerekeket pedig nem lehet megvenni, bérelni, vagy interneten kiválasztani – jegyezte Facebook-oldalán a politikus

Az olasz családok is helyesnek tartják a szenátus döntését. A közvélemény ellenére, az ellenzéki pártok élesen kritizálják a kormány szigorú fellépését. Míg a Demokrata Párt a meleg párok jogai miatt aggódik, addig az olasz kormány és a lakosság többsége a gyerekek jólétére és jogaira hívja fel a figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!