2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Sajdik 11:00

Külföld

Olaszország egyetért Magyarország bevándorláspolitikájával + videó

Kiállnak Magyarország döntése mellett az olasz jobboldali politikusok. Szerintük hazánknak igaza van, hogy nem akar migránsokat átvenni más tagállamoktól. A baloldali szenátorok azonban hevesen tiltakoznak ez ellen. Szerintük, ha így te Magyarország be kell fagyasztani a forrásit.

  • Olaszország egyetért Magyarország bevándorláspolitikájával + videó

Folyamatosan ostromolják a déli határt a migránsok. Az elrendelt határellenőrzéshez azonban Brüsszel továbbra sem nyújt támogatást.

Magyarország többek között ezért mond nemet az Unió menekültügyi paktumára, ezért sem akar bevándorlókat átvenni más tagországoktól és fizetni sem akar utánuk.

"Orbán Viktor remek ötlete is átment, miszerint elég, ha fizetnek azok, akik nem vesznek át menekülteket. Ebben pedig Giorga Meloninak konkrét politikai felelőssége van... Ha pedig Orbán Viktor azt mondja, hogy nem fogad be senkit, és nem is fizet, akkor mi azt mondjuk, hogy nem adunk neki pénzt. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége" - mondta ez az olasz baloldali szenátor.

A jobboldali politikusok azonban teljesen egyet értenek a magyar állásponttal.

"A magyaroknak igazuk van akkor amikor nem akarnak illegálisan érkezőket másoktól átvenni. Olaszországnak sikerült elérnie azt Európában, hogy most már csökken az érkezők száma és az Afrikából indulóké is" - hangsúlyozta a legnagyobb kormánypárt szenátora.

A Matteo Salvini vezette Liga szerint is teljesen jogos Magyarország ellenállása.

"Teljesen érthető, hogy Magyarország nem vesz át embereket. Meg kell gátolni a bevándorlókat abban, hogy útnak induljanak. Az olasz miniszterelnöknek nem rég volt egy találkozója tunéziai politikusokkal. Bízunk abban, hogy hamarosan megmutatkoznak az eredményei" - jelentette ki a politikus.

Az Európai Unió április döntése eredményeként két év múlva kezdődhet el a migránsok kötelező elosztása vagy azok pénzzel való kiváltása. Az úgynevezett szolidaritási alap legalább 30 ezer áttelepítést és évi 600 milliós támogatást irányzott elő erre a célra, ahelyett, hogy a külső határok védelmét erősítené meg, vagy helyben próbálna segítséget nyújtani a menekülőket kibocsátó országoknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Több ember meghalt és legalább egy tucatnyian megsérültek kedden az Iowa állambeli Greenfieldben egy tornádó miatt, s ezzel tovább emelkedett az Egyesült Államok déli és középső részén a májusban már nyolc emberéletet követelő forgószelek és heves viharok halálos áldozatainak száma - közölték a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!