2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Olaszoroszágnak kell fenntartania a világ legnagyobb jachtját, miután lefoglalták egy orosz oligarchától + videó

Havi 1 millió euróba, vagyis mintegy 400 millió forintba kerül Olaszországnak a világ legnagyobb jachtjának kikötői üzemeltetése, amit egy orosz oligarchától foglaltak le. A fedélzeten 5 medence, művészeti galéria és helikopter leszálló pálya is van.

  • Olaszoroszágnak kell fenntartania a világ legnagyobb jachtját, miután lefoglalták egy orosz oligarchától + videó

Békésen ringatózik Trieszt kikötőjének közelében ez a luxus jacht, ami az orosz műtrágya mágnás Andrej Melnichenko tulajdonában van. Az Európai Unió nyomására az olasz parti őrség lefoglalta és az állam fizeti a 35 fős nemzetközi személyzet ellátását, valamint a hajó karbantartást. A jachtot a széltől is óvják- mármint szó szerint, viharos széllökések idején - egy másik helyszínre viszik, hogy egy karcolás se essen rajta. Mindezt körülbelül havi 1 millió euróba, mintegy 400 millió forintba kerül.

Ez Putyin hajója, és a háború kezdete óta itt van Triesztben és az olaszok fizetik. Bölcsebb lett volna, ha visszaküldik a tulajdonosnak már az elején és nem az államnak kellene fenntartania.- mondta egy helyi férfi.

A földrajzi adottságok miatt sok milliárdosnak van villája illetve és jachtja az olasz partoknál. Az Európai Unió a Moszkva elleni szankciók jegyében minden orosz vagyont lefoglaltatott, igy Róma kénytelen a luxus ingóságok fenntartását fizetni.

Elképzelhető, hogy akinek az az ötlete támadt, hogy lefoglalja, nem gondolt a következményekre. Nem számolt ilyen hosszú időtartammal és nem tervezett jól szerintem. - magyarázta a férfi.

Olaszország majdnem 2 és fél milliárd euró értékben foglalt le orosz tulajdonban lévő ingatlanokat és ingóságokat és 300 millió euró értékben fagyasztottak be bankszámlát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!