2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Nyugaton van, aki tényleg azt hiszi, hogy katonai erőt vetne be Orbán Viktor Brüsszelben? + videó

A magyar külgazdasági és külügyminiszter egy televíziós interjúban világosította fel a műsorvezetőt arról, hogy mit is értett Orbán Viktor miniszterelnök azon, hogy „el kell foglalni Brüsszelt”.

  • Nyugaton van, aki tényleg azt hiszi, hogy katonai erőt vetne be Orbán Viktor Brüsszelben? + videó

Tavaly év végén Magyar Nemzetnek adott ünnepi interjújában Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszellel kapcsolatban úgy fogalmazott, próbáljunk egyre beljebb menni, foglaljunk el pozíciókat, gyűjtsünk szövetségeseket, és javítsuk meg az Európai Uniót. Nem elég mérgelődni, el kell foglalni Brüsszelt!

Szijjártó Péter szombaton egy televíziós interjúrészletet töltött fel a közösségi oldalára. A beszélgetés során a műsorvezető arról érdeklődött, hogy miként is kell érteni a magyar kormányfő szavait. A kérdésre reagálva a tárcavezető tiszta vizet öntött a pohárba. 

Rámutatott, a legnagyobb vita az Európai Unióban jelenleg a szuverenisták és a föderalisták között zajlik, erről beszélt Szijjártó Péter egy televíziós interjúban. 

Mi, akik a szuverenista táborba tartozunk, azt mondjuk, hogy nem szabad több hatáskört Brüsszelbe vinni a tagállamoktól, mert az a szuverenitásunk nagy részének feladásával járna

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter szerint inkább egy erős európai integrációra van szükség, amely erős tagállamokon alapszik. Jelenleg ugyanis Brüsszel több hatáskört is el akar venni a tagállamoktól.

Mi ezt nem támogatjuk. Ezért azt reméljük, hogy a következő európai parlamenti választásokon a szuverenista politikai erők, a szuverenista politikai pártok nagyarányú győzelmet aratnak majd

– tette hozzá a miniszter.

A műsorvezető végül megnyugodva összegezte, 

tehát Brüsszel elfoglalása nem arról szól, hogy magyar katonai alalkulatokat vinnének be magukkal, ahogy átveszik az elnökséget. 

Ezt veheti biztosra, ezt veheti termésuetesnek - válaszolta Szijjártó Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!