2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Külföld

Nyomást kell helyezni a zsidó államra az egyiptomi, a jordániai és a palesztin vezetés szerint + videó

Növelni kell a nyomást Izraelre annak érdekében, hogy leállítsa a palesztin lakosságú Gázai övezet elleni "agresszióját". Erre a véleményre jutott a jordániai király, az egyiptomi elnök és a Palesztin Hatóság vezetője. Az akabai találkozón a vezetők egyetértettek abban is, hogy nem szabad elválasztani egymástól a két palesztin területet. Állításuk szerint a Gázai övezet és Ciszjordánia sorsa egybeforrt. Közben Dél-Afrika népirtással vádolta meg Izraelt a Nemzetközi Bíróságon.

  • Nyomást kell helyezni a zsidó államra az egyiptomi, a jordániai és a palesztin vezetés szerint + videó

Tovább folytatódtak a harcok a palesztinok lakta térségben. Az akciósorozatot Izrael kiterjesztette az övezet déli részére és Hán-Júniszra is.

Közben a zsidó állam miniszterelnöke megerősítette, hogy Izraelnek nem áll szándékában véglegesen megszállni a Gázai övezetet, és kitelepíteni a lakosságot.

Izrael a Hamász terroristák ellen harcol, nem a palesztin lakosság ellen, és ezt a nemzetközi joggal teljes összhangban tesszük. Az izraeli hadsereg mindent megtesz a polgári áldozatok minimalizálása érdekében, míg a Hamász mindent megtesz annak érdekében, hogy a palesztin civileket emberi pajzsként használja fel – mondta Benjamin Netanjahu, aki hozzátette, céljuk a Hamásszal való leszámolás és a túszok kiszabadítása.

Dél-Afrika azonban nem hisz az izraeli kormányfőnek, és népirtással vádolta a zsidó államot a hágai Nemzetközi Bíróságon.

Izrael a folyamatos bombázásokkal olyan cselekményeket követ el, amelyek a népirtás definíciójába tartoznak. Az akciók rendszeresen ismétlődőek, amelyből szisztematikus népirtásra lehet következtetni – jelentette ki Adila Hassim dél-afrikai ügyvéd.

Más országok is úgy vélik növelni kell a nyomást Izraelre annak érdekében, hogy leállítsa a palesztin lakosságú Gázai övezet elleni "agresszióját".

A jordániai király, az egyiptomi elnök és a Palesztin Hatóság vezetője akabai találkozójuk után leszögezte: hogy nem szabad elválasztani egymástól a két palesztin területet. Állításuk szerint a Gázai övezet és Ciszjordánia sorsa egybeforrt. Eközben az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatban szólította fel a jemeni lázadókat, hogy hagyjanak fel a vörös-tengeri támadásokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!