2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Nyilvánosság előtt is letette az esküt Obama

A fekete polgárjogi harcos, Martin Luther King és a rabszolgákat felszabadító Abraham Lincoln bibliájára tette le második hivatali esküjét Barack Obama. Az amerikai elnök beiktatási beszédében a közös felelősségvállalásról és az egységről szónokolt.

Az eskütételt több mint félmillióan hallgatták Washingtonban, a kongresszus épülete előtt. Obama első elnöki ciklusa vasárnap délben járt le, de vasárnap nem szokás beiktatási ünnepséget rendezni.

„A háború évtizede most véget ér, gazdasági fejlődés kezdődik – fogalmazott az elnök. – Amerika lehetőségei határtalanok, mert mi birtokoljuk az összes olyan tulajdonságot, amit ez a határtalan világ megkíván: fiatalságot és lendületet, különbözőséget és nyitottságot, végtelen képességet a kockáztatásra és az újrafelfedezés ajándékát.”

Obama egységről és közös felelősségvállalásról is beszélt: „A kötelezettségek, amelyeket egymásért vállalunk az egészségbiztosításon és a társadalombiztosításon keresztül, nem gyengítik meg a kezdeményezéseinket, hanem megerősítenek. […] Felszabadítanak minket, hogy vállaljuk azokat a kockázatokat, amelyek ezt az országot naggyá tették.”

Az elnök szerint az amerikaiak sem boldogulhatnak, ha csak egy szűk réteg érdekei érvényesülnek.

„Nem teljes az utunk, ameddig a feleségeink, anyáink és lányaink nem keresnek egyenlően a képességeikkel. Az utunk nem teljes, amíg meleg testvéreink és nővéreink nem ugyanazokat a jogokat élvezi, mint bárki más, mert ha egyenlőséget építünk, akkor a szeretet, amelyet a másik iránt érzünk, is egyenlő.” – hangzott Obama beszéde.

Obama méltatta a köztársaságot, amely szerinte megakadályozza, hogy a demokrácia a tömeg zsarnokságává váljon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eltört Kylian Mbappé orra

Eltört Kylian Mbappé orra

A francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!