2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Külföld

Nyaralásként harcolnak a szakadárok oldalán

Két spanyol turista is harcol Doneckben a szakadárok oldalán. Az önkéntesek két hétre érkeztek a kelet-ukrajnai területre, hogy részt vegyenek a katonai akciókban. Állításuk szerint a vakációt meghosszabbítják, ha az oroszbarát fegyvereseknek szükségük lesz rájuk.

Egyfelől Lenin, másfelől Sztálin. A proletárdiktatúra két leghírhedtebb szovjet vezetőjének arcképét nem egy orosz hazafi tetováltatta magára, hanem egy spanyol fiatalember, aki csatlakozott a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárokhoz. „Azt hiszem, hogy az Egyesült Államok megpróbálja kiprovokálni a harmadik világháborút az Oroszország elleni fellépéssel. Az egyszerű emberek azért szenvednek mert három imperialista erő – Oroszország, az Európai Unió és az Egyesült Államok – között lökődnek ide-oda, ráadásul az Egyesült Államok pénzt pumpál az ukrán konfliktusba” – vélekedett Angel Davilla-Rivas.

Társával együtt a Vosztok hadosztályba léptek be. A körülbelül ötszáz fős szeparatista alakulatot egy orosz veterán vezeti, akit „Őrnagyként” emlegetnek az emberei. A Vosztokot tartják a legütőképesebb kelet-ukrajnai lázadó csoportnak, amelyről az a hír járja, hogy kapcsolatban áll az orosz titkosszolgálattal. Az alakulatnál több, Csecsenföldet megjárt orosz katona is harcol. A spanyolok nehezen jutottak el Kelet-Ukrajnába. „Kijevben az ukrán titkosszolgálat a vonatajtóban várt ránk. Két külön kupéba vittek bennünket, és felvették az adatainkat. Kérdéseket tettek fel, és aláírattak velünk egy papírt, amely szerint tisztában vagyunk azzal, hogy válságövezetbe utazunk, és ha felvesszük a kapcsolatot az ottani ellenséges csoportokkal, akkor Porosenko hadserege bűnözőnek tekint minket” – mondta Rafa Munez.


A két spanyol önkéntes túl van az első bevetésen. Az ukrajnai kiruccanást nyaralásnak tekintik, mindössze két hétig maradnának. De készek hosszabbítani, ha a szakadároknak szükségük lesz rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!