2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Külföld

Növekvő bevándorlási nyomás, Németország negyede migrációs hátterű

A bevándorlás hatásaként Németország lakosságának egy negyede mára migrációs hátterű. A Szövetségi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint a menekültek nagy többsége nem munkavállalási szándékkal érkezik az országba.

  • Növekvő bevándorlási nyomás, Németország negyede migrációs hátterű

Átalakulóban van Németországban társadalma. A Szövetségi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint a lakosság több mint egynegyede migrációs hátterű. Azok a személyek tartoznak ebbe a csoportba, akinek legalább egyik szülője nem vált német állampolgár születésekor.

A 83 milliós országban 21 millióra tehető a bevándorló hátterűek száma, közülük 13 millióan menedékkérők. A migránsok csaknem fele valamelyik muzulmán közel-keleti államból származik.

Többségük családi okok miatt költözött Németországba. Mindössze 19 százalékuk érkezett munkavállalási szándékkal. Több mint 15 százalékuk pedig kizárólag a menedékjog megszerzése miatt települt be.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Medve támadt túrázókra Szlovákiában

Medve támadt túrázókra Szlovákiában

Barnamedve támadt vasárnap két túrázóra a szlovákiai Polyána hegység természetvédelmi területén - közölte a SOPSR állami természetvédő szervezet szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!