2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Külföld

Nőtt az iráni kémtevékenység Németországban

A német kormány elismerte, hogy nőtt az iráni titkosszolgálat aktivitása a Németországban élő száműzött irániak körében a tavalyi iráni tömegtüntetések kezdete óta - közölte a Welt am Sonntag.

  • Nőtt az iráni kémtevékenység Németországban

Az iráni erkölcsrendőrség által tavaly letartóztatott fiatal nő halála által elindított országos zavargások óta "egyre több jele van annak, hogy az ellenzéki események és személyek ellen kémtevékenység folyik Németországban" - áll a szövetségi kormány közleményében a baloldal Die Linke információkérésére.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (Bfv), a német belső hírszerzés évek óta figyelmeztet a teheráni kémek tevékenységére, amely felerősödött a közelmúltban Iránban lezajlott tiltakozások nyomán.

A kormányközlemény szerint a Bfv 160 olyan személyt azonosított, akik kapcsolatban állnak Németországgal, valamint az iráni Forradalmi Gárdával. "Az iráni vezetők az ellenzéki csoportokat és személyeket a rezsim fennmaradását fenyegető veszélynek tekintik" - áll a kormány válaszában.

A Forradalmi Gárda "kiterjedt kémtevékenysége" különösen az izraeli- és izrael-barát németországi célpontok ellen irányul - idézte az újság a kormányt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

Ön szerint nevezhető az megelőzésnek, ha a NATO különböző nemzetiségű katonákból akar Ukrajnába szervezni úgynevezett gyorsreagálású hadtestet? Mert Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kicsinyítve a tervezett akciót, annak minősítette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Financial Times magasztalja Magyarországot

A Financial Times magasztalja Magyarországot

Magyarország, Olaszország és Franciaország, 1 milliárd eurós támogatást ad saját nemzeti költségvetéséből a ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek felfedezésének elősegítésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!