2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:10

Külföld

Nincs egyértelmű összefüggés a tesztelés és a járványgörbe között Szlovákiában

Nincs egyértelmű összefüggés a szlovák koronavírus-adatok alakulása és a tesztelés között.

  • Nincs egyértelmű összefüggés a tesztelés és a járványgörbe között Szlovákiában

A lakosság tömeges tesztelését ugyanis akkor végezték, amikor amúgy is kijárási tilalom volt az országban. Pozsony inkább ismét kijárási tilalmat rendelt el a múlt héten. Vasárnap pedig már meg is kezdik a lakosság tömeges oltását.

Sorban állnak a szlovák lakosok november hetedikén, Zsolnán, a tömeges lakossági tesztelés napján. Az öt és fél millió lakosú Szlovákiában a tesztelés első fordulójában hivatalos adatok szerint mintegy 3,6 millióan, a másodikban valamivel több mint kétmillióan vettek részt. A viszonylag jelentős tömeg ellenére tartós megoldást nem hozott a lépés.

Az adatok azt mutatják, hogy Szlovákiában október elején kezdett emelkedni a napi fertőzésszám. Még akkor kijárási korlátozásokat léptettek életbe. Ezzel párhuzamosan kezdték november első két hétvégéjén tesztelni az egész ország lakosságát. A napi esetszám rövid ideig látszólag esni kezdett, azonban nem sokkal később ismét drasztikus emelkedésnek indult.

A pozsonyi kormány újra kijárási korlátozásokat vezetett be múlt szombattól, amely a jelenlegi tervek szerint január 10-ig marad érvényben. A december 19-étől hatályos korlátozás ugyanakkor nem vonatkozik a munkába járásra, valamint azokra sem, akik élelmiszert vagy üzemanyagot vásárolnak. Szintén nem érinti azokat, akik postára, bankba, orvoshoz vagy egyházi szertartásra mennek.

Mindeközben vasárnap kezdik meg a lakosság koronavírus elleni oltását. Az első 10 ezer adag vakcina szombaton érkezik az országba. Abból az idősotthonok, illetve más egészségügyi intézmények alkalmazottait és a kritikus infrastruktúrában dolgozók kapnak.

Szlovákiában az elmúlt napokban Igor Matovic kormányfőnek és több vezető politikusnak is pozitív lett a koronavírus tesztje. A fertőzéssel regisztrált kormánytagok listája kedden bővült utoljára Eduard Heger pénzügyminiszterrel.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Drónokkal támadta Odessza városát éjszaka az orosz hadsereg. A csapás során rakétákat is bevetett a Föderáció, a robbanások három civil életét követelték, közel harmincan megsérültek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!