2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:50

Külföld

Nincs áttörés Bahmut közelében a frontvonalon

Nem tud áttörést elérni Bahmut közelében az ukrán ellentámadás, a falvakban az orosz védelem továbbra is szilárdan kitart. Eközben az oroszok légi csapásai jelentős pusztítást végeztek az ukrán sorok között, sőt, a Föderáció rohamcsapatai erősebb állásokat szereztek meg a kijevi csapatoktól – állítja Moszkva.

  • Nincs áttörés Bahmut közelében a frontvonalon

Bahmut közelében, egy kis faluban csaptak össze Kijev egységei és az oroszok, ahol a kijevi rohamcsapatok próbálták hátrébb szorítani a Föderáció katonáit, az ellentámadás azonban továbbra is lassan halad.

Eközben az oroszok célzott csapásokat mértek az ukrán célpontokra. Katonai objektumokat, összevont csapatokat és raktárakat támadtak a Föderáció alakulatai. A védelmi tárca szóvivőjének közlése szerint minden előzetesen kijelölt célpontot eltaláltak.

Donyeck térségében a légierő és a tüzérség segítségével 4 ukrán támadást hiúsítottunk meg. Emellett az orosz rohamcsapatok sikeres támadásokat indítottak és javították a frontvonalban felvett pozícióikat – mondta az orosz védelmi szóvivő.

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett tisztviselője pedig azt mondta: az ukrán hadsereg harcba vetette a két hónapig tartalékolt fő csapásmérő erőit.

Eközben Lukasenka fehérorosz elnök a kínai védelmi minisztert fogadta Minszkben. Belarusz és az ázsiai szuperhatalom a katonai együttműködésük fejlesztésén dolgozik.

Az erőt mindig tisztelik, így mennek a dolgok. A mi politikánk erős gazdaságra és diplomáciára épül. Köszönöm a támogatásukat a katonai-technológiai területen. Mi ebben főként a barátainkra támaszkodunk, elsősorban Oroszországra és Kínára – mondta a Belarusz elnök

Az ukrán haderő legfontosabb fejlesztése ugyanakkor a következő évre csúszik: Kijev légierejének szóvivője közölte, az F-16-os vadászgépeket idén ősszel és a télen biztosan nem fogják tudni bevetni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lezuhant egy turistákat szállító helikopter Balin

Lezuhant egy turistákat szállító helikopter Balin

Lezuhant egy turistákat szállító helikopter Bali szigetén, miután belegabalyodott egy sárkányrepülő zsinórjába. A jármű fedélzetén tartózkodó két ausztrál és három indonéz állampolgár túlélte a balesetet, de közülük többet kórházba szállítottak - közölték a sziget hatóságai pénteken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!