2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

New Yorkban is robbantani akartak

Boston után New Yorkban, a Times Squaren készültek merényletre a Carnajev fivérek – nyilatkozta New York polgármestere.

A városvezető az életben maradt fiatalabb testvér kórházi kihallgatására hivatkozva közölte: a két csecsen fiatalember a metropolis központjában akart újabb akciót végrehajtani. New York rendőrfőnöke azt is elmondta: a fivérek összesen 6 pokolgépet állítottak össze a későbbi robbantásokhoz.

Csak a kevés benzinen múlt, hogy a Carnajev fivérek nem jutottak el New Yorkba, ahol a következő robbantást tervezték. A bostoni kettős merénylet életben maradt gyanúsítottja a kórházban a nyomozóknak azt vallotta, hogy hat pokolgép volt náluk: egy kuktabomba, amilyet Bostonban is használtak, és további öt csőbomba. Azt mondta, a Massachusettsi Egyetemnél elrabolt autóval, spontán ötletként akartak New Yorkba indulni, de kifogyott az üzemanyag és tankolniuk kellett.


A rendőrséget az autó túszul ejtett tulajdonosa értesítette, a 26 éves Tamerlan Carnajev azt ezt követő tűzharcban vesztette életét. „Dzsohar az FBI-nak azt mondta, hogy a bátyjával New Yorkba akartak menni, hogy felrobbantsák megmaradt bombáikat a Times Square-nél. A robbanószereket ők állították össze, és képesek is lettek volna az újabb támadásra” – mondta Michael Bloomber, New York polgármestere.

Az idősebb testvért Moszkva kérésére 2011-ben az FBI is kihallgatta radikális nézetei miatt, a CIA kérésére pedig 2011-ben Dagesztánban élő anyjával együtt felkerült egy potenciális terroristákat azonosító adatbázisba. A kongresszusban még tart annak a kivizsgálása, hogy az amerikai hatóságok mennyire hatékonyan kommunikáltak egymással, illetve kellő súllyal kezelték-e az oroszok kérését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!