2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Külföld

Netanjahu az iraki dzsihadistákhoz hasonlította a Hamászt

Az Iszlám Állam dzsihadistáihoz hasonlította a Hamász tagjait az izraeli kormányfő. Benjámin Netanjahu bejelentette: a tűzszünet keddi összeomlása után még keményebben torolják meg a palesztin rakétatámadásokat. A zsidó állam hadserege a harcok kiújulása óta három Hamász-vezetővel végzett.

Csak második nekifutásra sikerült interjút készítenie a Reutersnek egy izraeli nővel – az első próbálkozást a rakétavédelmi rendszer hangja szakította félbe. „Lehetetlen így élni. És biztos vagyok benne, hogy minden anya vagy apa, aki a határ túloldalán él, meg kell, hogy értse: nem normális dolog így élni. Én nem utálom a palesztinokat, nem kívánom a halálukat. Békében akarok élni velük. Megvolt a lehetőségük, hogy megegyezzenek velünk a békében. De ők ezt nem akarják. El akarják foglalni Izraelt” – mondta a nő.

A Gáza és Izrael közti legutóbbi tűzszünet kedd este omlott össze, és mind a palesztin rakétatámadások, mind a zsidó állam légicsapásai újrakezdődtek. A harcok kiújulása óta három vezető Hamász-tisztségviselővel is végzett az izraeli hadsereg, a palesztin szervezet katonai vezetőjének pedig a feleségét és a kislányát ölték meg.

Ezzel egy időben megszűntek a két fél közti béketárgyalások is Kairóban. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök minden eddiginél keményebb válaszcsapásokat ígért, a palesztin szervezetet pedig az iraki dzsihadistákhoz hasonlította. „A Hamász olyan, mint az Iszlám Állam, ugyanannak a fának az ágai. Az egész világot sokkolta az Iszlám Állam barbársága. Nos, mi ugyanezzel állunk szemben: rakétákkal támadják a városainkat, mészárlást akarnak rendezni, és amikor lehetőségük van rá, gyermekeket ölnek, tizenéveseket lőnek fejbe, a hatodik emeletről dobnak le embereket, a saját népük tagjait. Emberi pajzsként használják őket” – mondta Benjámin Netanjahu.

A hat héttel ezelőtt kezdődött konfliktusban eddig több mint 2100 palesztin vesztette életét, többségük civil. Az izraeli oldalon hatvannégy katonai és három polgári áldozatról szólnak a híradások.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!