2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Nemzeti gyász az áldozatok emlékére

Nemzeti gyásznapot hirdettek keddre Bosznia-Hercegovinában az árvíz áldozatainak emlékére. Az öt napja tartó természeti csapás legkevesebb harminc halálos áldozatot követelt az országban a nem hivatalos adatok szerint.

Mindent elárasztott a medréből kilépett Drina folyó az egyik kelet-boszniai faluban. Van, ahol bokáig, máshol majdnem térdig ér a víz. Az öt napja tartó árvíz és földcsuszamlások a lakosság negyedét sújtják. A külügyminiszter a délszláv háborúkhoz hasonlította a pusztítást. „Több mint egymillió ember maradt ivóvíz nélkül, a lakosság egynegyedét érinti ez a katasztrófa. Több mint kétezer földcsuszamlásról tudunk. A hadsereg szakértői azt mondják, egy ellenséges haderő csak több hónapos offenzívával tudott volna ekkora károkat okozni” – mondta Zlatko Lagumdzija.

Keddre nemzeti gyásznapot hirdetett a kormány a természeti katasztrófa áldozatainak emlékére. „Annyit mondhatok, hogy több mint kétszázharminc iskola és kórház, illetve több mint százezer lakóház használhatatlanná vált. Gracanicában húsz gyárat teljesen elárasztott a víz, sokban a legmodernebb technológia ment tönkre. Több mezőgazdasági épület is megsemmisült” – tette hozzá Lagumdzija.

Az árvíz okozta közlekedési fennakadások miatt a Külügyminisztérium nem javasolja az utazást a balkáni országba.

Szerbiában a Száva három helyen is áttörte a gátat. Bővebben>>>

Itthon tetőzött a Lajta. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!