2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Német államfő: Csak megszakadt szívvel lehet szeretni Németországot

Csak megszakadt szívvel lehet szeretni Németországot - ezt mondta a német államfő, a második világháború végének 75. évfordulója alkalmából tartott emlékünnepségen. Frank-Walter Steinmeier kiemelte: a német történelem, az emberek millióinak okozott szenvedésért viselt felelősség súlya alatt megtört. Hozzátette: aki ezt nem tudja elviselni, és le akarja zárni a történelemmel szembenézés folyamatát, nemcsak a háború és a náci diktatúra katasztrófáját szorítja ki a tudatából, hanem tagadja az ország demokráciájának lényegét.

  • Német államfő: Csak megszakadt szívvel lehet szeretni Németországot

Trump veteránok társaságában koszorúzta meg a második világháborús emlékművet Washingtonban

Donald Trump amerikai elnök hét idős veterán társaságában koszorúzta meg a második világháborús emlékművet Washingtonban pénteken. 

A második világháború európai lezárásának 75. évfordulóján az elnök és a first lady, Melania Trump koszorúkat helyezett el a Washington szívében álló - George W. Bush elnöksége idején, 2004 áprilisában felavatott - emlékműnél.

Donald Trump körbesétálta a Lincoln Emlékműhöz közeli, 55 oszloppal díszített emlékművet, s megállt annál a falnál, amelyen az a felirat olvasható: "itt emlékezünk a szabadság árára".

Judd Deere, a Fehér Ház helyettes szóvivője a megemlékezésen jelenlévő újságíróknak úgy fogalmazott az elnököt kísérő hét idős háborús veteránról, hogy "ők az amerikai kitartás és győzelem szellemiségének élő hősei".

Donald Trump pénteken telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral a második világháború európai végének évfordulója alkalmából. A beszélgetésben a két politikus egyetértett abban, hogy fontos a háború és a háború borzalmai emlékezetének megőrzése.

Putyin és Merkel üdvözölte egymást a fasizmus alóli felszabadulás évfordulója alkalmából

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!