2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Nem tart migrációs válságtól a venezuelai alelnök

A dél-amerikai országot az elmúlt időszakban csaknem 3 millióan hagyták el a gazdasági helyzet miatt. A kormánypárti politikusok szerint az ország helyzetéről azért készülnek elfogult beszámolók, hogy ezzel igazolják majd a külföldi beavatkozást.

  • Nem tart migrációs válságtól a venezuelai alelnök

A kőolaj és földgáz csempészet ellen lép fel alternatív módszerrel a venezuelai kormány az ország határvidékén. A latin-amerikai országban a legolcsóbb az üzemanyag világon, ezt próbálja meg nemzetközi szintre emelni a kormány. Emellett a kabinet új, elektronikus fizetési módszereket is bevet nyolc, a kolumbiai és a brazil határmenti államban. Ettől várja a kormány a csempészet visszaszorulását és a recesszió valamint a hiperinfláció megállítását.

Az új rendszer célja az, hogy levágja a kolumbiai veszedelem kezét, akik ellopják a gázolajunkat és az abból származó dollármilliárdokat, amik Venezuelához tartoznak - mondta Nicolas Maduro.

Az üzemanyagok támogatási rendszere csak azok számára marad fenn, akik egy olyan speciális kártyával rendelkeznek, amely a kormány a bónuszokat garantálja.

A caracas-i jegybank is alternatív megoldáson dolgozik. Megtakarítási jegyeket árul aranyban, az ország bevételeinek javítása és a megtakarítások növelése érdekében. Az első vásárló Nicolas Maduro elnök és felesége volt. Két befektetési jegyet vettek: az egyik 1.5 gramm, a másik 2.5 gramm aranyról szól 38.6 dolláros grammonkénti áron. A 1.5 gramm arany értéke megegyezik kéthavi venezuelai minimálbér értékével, a 2.5 gramm pedig 3 havi járandóság.

Az 5 éve recesszióban és áruhiányban szenvedő országból eddig több mint 3 millióan menekültek el a gazdasági válság miatt. A venezuelai alelnök természetes folyamatnak nevezte a kivándorlási hullámot.

Egy normális migrációs folyamatot próbálnak humanitárius katasztrófaként beállítani, hogy jogalapot szolgáltassanak a nemzetközi beavatkozásra. Ezt nem engedjük - mondta Delcy Rodriguez.

A menekültek harmada Kolumbiába, közel félmillióan Peruba és majd' négyszázezren az Egyesült Államokba menekültek az ENSZ adatai szerint. A Nemzetközi Migrációs Szervezet augusztus végén arra figyelmeztetett, hogy a venezuelai kivándorlás könnyen a Földközi-tengeren tapasztalthoz hasonló válsággá fajulhat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!