2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Nem örül Ukrajna - meglepő bejelentést tett Von der Leyen

  • Nem örül Ukrajna -  meglepő bejelentést tett Von der Leyen

Hideg zuhanyként érte Brüsszelt Ursula von der Leyen közleménye. Az Európai Bizottság elnöke ugyanis arról beszélt, még mindig dolgoznak azon a tárgyalási kereten, amely meghatározza az Ukrajna és az Európai Unió közötti csatlakozási tárgyalások iránymutatásait, valamint alapelveit – számolt be csütörtökön a Politico brüsszeli hírportál.

Von der Leyennek heteken belül elő kellett volna terjesztenie a javaslatokat, ám meglátása szerint aligha fog előrelépés történni a júniusi európai parlamenti választások előtt Ukrajna csatlakozásával kapcsolatban.

A Politico értesülései szerint a bejelentés nemcsak az európai diplomatákat és tisztviselőket, de még az ukrán kormányt is meglepte, ugyanis Brüsszelben és Kijevben is abban bíztak, csupán pár hét maradt hátra. Az uniós szabályok értelmében, miután a tárgyalási keret elkészült, azt még el kell küldeni a tagállamoknak, amelyek megvitatják, majd egyesével döntenek a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről. Ukrán és brüsszeli tisztviselők továbbra is abban bíznak, a háborúban álló ország minél hamarabb csatlakozhat a tömbhöz, mások azonban attól tartanak, a magyar soros elnökség idejére tolódik a tárgyalási keret megvitatása.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Nem szavaztam és soha nem fogok szavazni egy olyan emberre, mint Ursula von der Leyen, aki az egyik legrosszabb Európai Bizottságot vezette, és több kárt okozott, mint a jégeső - hangoztatta Matteo Salvini, a Liga olasz párt vezetője egy pénteki sajtótájékoztatóján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!